NOORDHORN: Wateroverlast tussen Nieuwstraat/Moeshorn en Verl.Oosterweg, pad gesloten….

Het was ons al eerder opgevallen, de volle sloot tussen de tuinen van de Nieuwstraatbewoners Kalf en Brilstra, en de bewoners aan de Verlengde Oosterweg, de huisnummers vanaf 37. “Als dat maar goed gaat….”  Openbare Werken van de gemeente Zuidhorn ingeschakeld en gisteren verscheen een groepje oranje hesjes met modern materieel om door te spuiten, te meten, te graven… Ook vlak bij ons, op de hoek van de voortuin. Een grote, ronde putdeksel opgelicht, een van de mensen met de hesjes vertelde dat het om “hemelwaterafvoer” ging, die stokte. (In ons huis was intussen een enorm kabaal te horen, angstaanjagend, mijn vrouw wist niet wat haar overkwam… Inmiddels is alleen nog een sterke rioollucht in huis die aan de wateroverlast doet denken…) Een donderdagse oplossing was niet voorhanden, vrijdag maar weer zien.  Probleem getraceerd, aan het begin van het tegelpad tussen Verlengde Oosterweg en Nieuwstraat, bij de kastanje (wat een door kinderen gepote kastanje van jaren geleden  al niet te weeg brengt…) van de overburen. Verstopte afvoerbuis, doorboord met kastanjewortels, moet worden vervangen. Voorlopig blijft het pad afgesloten, zijn we gedwongen om te lopen of te fietsen via de Norritsstraat of de Noordwijkweg. Als het na het weekeinde dan inderdaad maar wordt afgehandeld, voor ons is dat afgesloten verbindingspad heel functioneel, uitermate belangrijk.
IMG_4369 FB“O jee, wat hier aan de hand is, niet best…!”
IMG_4370 web 
IMG_4371 web
“Tja, hoe nu verder?”
IMG_4372 web
Het pad maar voorlopig afsluiten! Eerst weekend, daarna verder…

©foto’s: jan blaauw, 27 november 2015 (Canon Ixus 150)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Zonder categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.