NOORDHORN: Bomen, mussen, rietpluimen….

Een zonnige november maandagmorgen. “Fris”, maar niet onprettig. Op stap:
IMG_4335 web
Een zonnige kijk op onze twee berkenbomen in de achtertuin. Berken belanden tegenwoordig maar al te vaak in het verdomhoekje, niet altijd terecht. Wij zijn blij met onze witte wachters!
IMG_4338 web
Inzoomend met de lutje Canon, een krachtsinspanning! Een vetbol die zich in de belangstelling van vele mussen mag verheugen. Al doen mezen het toch wat stijlvoller en zo op ’t oog ‘makkelijker’….. Tenminste als er geen sperwers of torenvalken in de buurt zijn…..
IMG_4342 web
Rietpluimen aan de westelijke rand van het dorp, bij de Oude Weg. Ruim zicht!
IMG_4343 web
Eiken aan de Langestraat Zuid die hun laatste blaadjes koesteren…. Grillige vormen, fraaie entree van Noordhorn vanaf deze kant! (als de looppaden aan de zijkanten tenminste weer eens worden schoongemaakt. Het is nu een smeerboel…)
IMG_4344 web
De onbetwiste vorst onder de Noordhorner bomen. De majestueuze paardenkastanje op de hoek van Oosterweg en Moeshorn die ooit de Nutskleuters beschutte en nu toezicht houdt bij de speeltoestellen. Een boom om volmondig en respectvol “U’ tegen te zeggen!

©foto’s: jan blaauw, 23 november 2015 (Canon Ixus 150)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Zonder categorie. Bookmark de permalink .

3 reacties op NOORDHORN: Bomen, mussen, rietpluimen….

  1. Anne Vledder zegt:

    mooie foto’s Jan. Onder die kastanje boom heb ik nog gespeeld toeik op de “Bewoarschoul” zat bie juffrouw Zaafman of was het Saafman

  2. Raoul zegt:

    Ook ik was ooit een ‘nutskleuter’ (https://noordhorntoenennu.com/2009/02/10/noordhorn-nutskleuters-in-1977/) maar de boom als speelplek kan ik me niet exact herinneren. Wel leuk hoeveel er in zo’n klein dorp toch steeds weer te zien en te ontdekken is, vooral met de kennis van de geschiedenis erbij! – Een (sinds kort weer) trouw volger van de diverse JB Blogs 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.