NOORDHORN: Kletsnat tunnelterrein, kaalslag bij voormalige OBS

Vrijdagmorgen 20 november. Van zonnige periode naar sombere natheid…. Voor je je wandelschoenen hebt aangetrokken, pakken de regenwolken zich samen en spreken met elkaar af die ene wandelaar vanmorgen eens onaangenaam te verrassen. Ik laat me niet ontmoedigen en kiek zelfs hier en daar onderweg:
IMG_4285 web
Vanuit de Schippersstraat zie ik aan mijn linkerhand het supernatte tunnelgebied liggen. Het schelpenpad oogt er droog bij….
IMG_4287 web
Op de terugweg zie ik aan weerszijden van de Langestraat Zuid nog meer nat gebied. Ben benieuwd of het gezaaide bloemenzaad hiertegen bestand is. Het komende voorjaar zal uitsluitsel geven….
IMG_4288 web
Hier in noordwestelijke richting is het nog droeviger gesteld. De nieuwe grond lijkt doorlaatbaarheid niet echt in zijn vaandel te hebben geschreven…
IMG_4289 web
Bij de voormalige OBS De Molshoop is grondig gesnoeid, een pre-winterse kaalslag! Zelfs een boom werd vlak bij de grond afgezaagd….
IMG_4290 web
Ook vanaf deze hoek bij de Kastanjestraat is te zien dat de groenploeg het werk grondig heeft verricht. Zelfs het rozenperk bij de gebeeldhouwde haan is bijna met de grond gelijk gemaakt. Een beetje winter maakt het vervolgens grondig af. Weg rozen, en wat komt er dan?

©jan blaauw, 20 november 2015 (Canon Ixus 150)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Zonder categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.