NOORDHORN: Daar is ie weer, de herfstzon, met haar gouden glans!

IMG_4250 web

Donderdagmiddag 12 november 2015, tegen een uur of vier. De al laag staande zon geeft een intieme sfeer, hier in de kerkbuurt, de noordkant.

IMG_4253 web
De belangrijkste onderdelen van het landschap worden extra zonverlicht. Het vooreind van de woonboerderij, de Sicke Benninghestede. (De bomen ervoor lijken meer een persiflage…) Bij de zitbanken liggen nog de lege emmers en bakken na het passeren van de milieuboer. En op de ene bank het bundeltje met nieuwe plastic zakken. De distributie van deze nieuwe zakken zou best wat milieuvriendelijker mogen……

IMG_4254 web
Ook hier aan de Rijksstraatweg worden de woningen eens nadrukkelijk in het (herfst)zonnetje gezet. Vooraan links de recent gerenoveerde woning waarin vroeger de familie Van der Molen woonde. Daarnaast het huis van Hanneke Hinnen, vroeger de statige heer Dorenbos die in zijn laatste jaren niet zo goed meer zag. Hij wandelde ook op oudere leeftijd graag naar het dorp om even bij te praten in het winkeltje van Aaltje Visser…..

IMG_4255 crop web
De speciaal verlichte Transportweg, met rechts het gebouw van ‘Openbare Werken’ (gemeente Zuidhorn). In de bocht de woning van Jozua Stenekes en zijn gezin.

IMG_4257 web
Een hobby van oudere basisschooljongens. Vrachtauto’s spotten en op de foto zetten met je camera! (Vroeger noteerden we als kind de nummerborden!)

IMG_4259 web
Herfst bij het fraai gelegen woonhuis van de familie Meijndert. Vroeger woonde hier de familie Van Lune en heette het huis “Petronella” (de voornaam van mevr. P. van Lune).

©foto’s: janblaauw, 12 november 2015 (Canon Ixus 150)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn actueel en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.