NOORDHORN: Wegverlegging N355: Beplanting + verkeer

Uit: NIEUWSBRIEF Hoofdvaarweg LEMMERDELFZIJL 16-09-2015:
IMG_3752 web

Laatste nieuws over de beplanting

Zoals u wellicht heeft gemerkt konden wij de planning voor het grondwerk in het tunnelgebied, zoals vermeld in de nieuwsbrief van 13 juli, niet nakomen. Vlak voor de zomervakantie is, in overleg met de omgevingsdienst Groningen, besloten het gebied aanvullend milieukundig te onderzoeken, alvorens de bovenlaag af te voeren. Het gebied is inmiddels onderzocht en de omgevingsdienst heeft het transport goedgekeurd. In de laatste weken van september vindt het grondtransport dan echt plaats. Het grondwerk is nodig om eind november het groen aan te kunnen planten.  In detail ziet de planning er nu als volgt uit:
1. Vanaf 15 september start de aannemer met het ontgraven en vervoeren van grond. Dit duurt twee weken.
2. In diezelfde week start het aanbrengen van drainage. De drainage is nodig om het gebied rond te tunnel droog te houden in de natte periode, zodat de wortels van de planten niet verrotten. Het aanbrengen van de drainage duurt drie weken.
3. Vanaf 21 september wordt nieuwe grond aangevoerd. Dit duurt twee weken en in deze weken zal het drukker op de weg zijn met vrachtwagens.
4. Vanaf 5 oktober wordt het gebied ingezaaid met gras en bloemen.
5. Tussen 23 november en 5 december wordt het resterende groen aangeplant. De werktijden zijn van 7.00 uur tot 17.00 uur en er kan enige hinder worden ervaren door kranen, tractoren en vrachtwagens.
Ten slotte richt de gemeente het middenterrein van de nieuwe rotonde in.
IMG_3753 web

Snelheidsmetingen

In de nieuwsbrief van 1 mei 2015 hebben wij u geïnformeerd over de handhaving van de snelheid op de rondweg. Inmiddels hebben wij gesproken met het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie Groningen. Afgesproken is dat de rondweg Zuidhorn wordt meegenomen in de reguliere planning. Concreet betekent dit, dat er regelmatig wordt gehandhaafd op snelheid met het inzetten van een flitsauto of lasergun. Uiteraard kunnen wij geen mededelingen doen over wanneer en hoe vaak dit plaatsvindt.  Inmiddels heeft een eerste handhavingsactie van het VHT plaatsgevonden.
Flitspaal  Ook is het plaatsen van een flitspaal besproken en er wordt geen flitspaal geplaatst, tenzij het Openbaar Ministerie hiertoe besluit. De provincie kan daar helaas geen invloed op uitoefenen. Wij zijn van mening dat met de afspraken met het VHT een stap in de goede richting is gezet.

©foto’s: jan blaauw, 16 september 2015 (Canon Ixus 150)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.