NOORDHORN: Viering Slag bij Noordhorn (1581) – Levend Verleden (1)

Eigenlijk was ik de laatste tijd niet echt in goede doen en had me voorgenomen bij de Slag-activiteiten terughoudend te blijven, maar het bloed kroop toch waar het niet gaan kon…. (Al heb ik de opening aan me voorbij laten gaan en heb ik ook het strijdtoneel niet betreden). Impressies van een prachtige presentatie “LEVEND VERLEDEN“, uitstekend georganiseerd en begunstigd door heerlijk weer. Een Noordhorn-zaterdag om door een ringetje te halen, eentje die niet gauw wordt vergeten. Geweldige dorpspromotie en voor de organisatoren en vele medewerkers, in welke rol dan ook, neem ik mijn hoed diepdiepdiepdiepdiepdiepdiepdiepdiep af! CHAPEAU!
IMG_6747 web

Slenterend nader ik “the place to be”, halverwege de Langestraat. Altijd de koren- en pelmolen “Fortuna” op de achtergrond, 125 jaar en dat willen de molenaars weten! De zendmast? Van Radio Noord, presentator Marcel Nieuwenweg verzorgt van 10 tot 11 een uitzending met diverse interviews (knap gedaan, Jennifer Moesker en ook Lammert Kruizinga!) en muziekjes tussen door.
IMG_6751 web
Kenmerkende kledij en stralende gezichten, deze zaterdag kan niet meer stuk!
IMG_6755 web
Kaartverkoop? Stripboek-inschrijving? Rechts Joke Broekema en Anyk de Jong, op de achtergrond Bert Otte, drie van die onschatbare, doorpakkende enthousiastelingen!
IMG_6756 web IMG_6758 web
Hé, kijk eens, links: Marijke Bos, bestuurslid Dorpsbelangen, had haar bijna niet herkend! En rechts boekenman Paul Wildeboer als deelnemer aan de Historische Markt!
IMG_6760 web IMG_6761 web
Nog een deelnemer aan de Historische Markt: Antiek-restaurateur Van der Beek!
IMG_6762 crop web
Warme stroopwafels, ze vielen bij vele bezoekers in de smaak!
IMG_6767 webJPG
Twee gerenommeerde hamburgerbakkers bij het informatiebord over de Slag bij Noordhorn! Mark Postema en Harm Bos!
IMG_6768 web
Bakje troost dan maar? Aantrekkelijke pauze!

©foto’s: jan blaauw, 29 augustus 2015 (Canon EOS 60D, EFS zoomlens 17-85)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Noordhorn Toen en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.