NOORDHORN: ‘Adoptie-bok’ in hertenkamp….

De hertenkamp aan de oostkant van de Noordwijkweg, op het vroegere borgterrein,  heeft een nieuwe bewoner. Een bok die voorlopig geadopteerd is en zich al thuis voelt bij de vier hindes, zo te zien. Vorig jaar september ontsnapte uit een wagen van een hertenbe- en verzorger van elders een jonge bok. De aanwezige vrijwilligers moesten toen met lede ogen aanzien dat de jonge damhert verdween naar ‘het vrije veld’. In de weken en maanden daarna kwamen er wel verschillende meldingen van boeren die eigenlijk niet echt zaten te wachten op een onuitgenodigde mee-eter. Nu is de fors gegroeide bok dus terug. Dat terugkeren gebeurde op een wel heel speciale manier, maar daarover zal hertenverzorger Henk de Weerd in een komend nummer van “Noordhorn Nu” een boekje open doen. Hier al vast wat recente foto’s:
IMG_1156 web
Daar lig ik dan,
geen vrije man meer….
IMG_1162 web
De bok is wel iets schuwer dan de vier vrouwtjes in zijn nabijheid…
IMG_1173 web
Alert, maar ook gewillig poserend….
IMG_1178 web

©foto’s: jan blaauw, 22 augustus 2015 (Canon EOS 400D, Tamronlens 28-200 mm)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn, Noordhorn (regio), Noordhorn actueel en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.