NOORDHORN EN OMGEVING: Van Tempelstal tot en met klaprozen…..

Mijn rugkwaal heelt deze keer sneller dan ik verwachtte. Het lopen gaat de goede kant op, het fietsen ook, vanmiddag rondje Balmahuizen:
IMG_3628 web

Deze foto is van enkele dagen geleden, met de paardenstal van Jan Tempel Kzn als voornaamste blikvanger. Of is dat de donkere lucht, in lagen?
IMG_3631 web
Vanmorgen al vroeg therapeutisch op pad, langs de hertenkamp. Er hangt een sluier over de kiek, veroorzaakt door het tegenlicht. (Of is de lens van de lutje Canon niet zo schoon?!)
IMG_3634 web
Foto vanaf de andere kant met de zon schuin opzij.. Zie de schaduwen….
IMG_3635 web
Haan en hen, met gaaspatroon….
IMG_3636 web
Het valt op, het plakkaat van Makelaardij Steenhuis: VERKOCHT! Het winkelpand, inclusief woonhuis, waarin Aaltje Visser-van der Sluis het zo bewonderenswaardig lang uithield, tot ze eind oktober vorig jaar op 105-jarige leeftijd overleed.
IMG_3638 web
Het schelpenpad in de buurt van de tunnel en de rotonde van de N355, aan de zuidwestkant van Noordhorn. Het pad biedt een natuurlijke aanblik. Nee, er stonden geen waterplassen….
IMG_3639 web
Zelfde schelpenpad, maar nu van zuid naar noord gekiekt.
IMG_3640 web
Noordhorns natuurgebied nabij de noordelijke ingang van de tunnel. Zomers weer, dus ook motoren die gebruik maken van de onderdoorgang.

©foto’s: jan blaauw, augustus 2015 (Canon Ixus 150)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.