NOORDHORN: Veranderingen aan de Torenstraat….

Eerlijk gezegd was ik bijzonder onprettig verrast, toen ik zag welke veranderingen er plaats vonden en vinden bij het vroegere meestershuis, postkantoor, kunstgalerie…. Dat de verwaarloosde groensituatie ter plekke moest worden aangepakt, was overduidelijk. Dat er nu echter opnieuw een groot deel van de ‘open’ ruimte met schuttingen wordt afgeperkt, pal op de smalle Torenstraat, vind ik zelf teleurstellend…  Het zal wel volgens de tijdgeest zijn, het individuele belang gaat boven het gemeenschapsbelang. De kerkbuurt is vanouds een van de meest sfeervolle, historische plekken in Noordhorn. Wat er nu wordt gerealiseerd, doet daar toch wel afbreuk aan. Jammer, al zal het wel weer wennen… (Zo’n 60 jaar geleden lag hier de groentetuin van de hoofdmeester, toen was dat meester Toepoel. De aanbouw aan het meestershuis, op de achtergrond in beeld, was nog niet gerealiseerd.)IMG_3498 web
foto 30 juni jl.

IMG_3499 web
Foto 1 juli jl.

©jan blaauw, 30 juni/1 juli 2015 (Canon Ixus 150)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn, Noordhorn actueel, Zonder categorie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.