NOORDHORN: Bomen planten bij rotonde en langs N355

Al gemeld op donderdag 29 april jongstleden (zie http://www.bloeiendonkruid.com) en vandaag na de onweersstoring nog even bekeken: Bomen planten bij de N355-rotonde en langs de N355 richting Grijpskerk! Komt een gedeelte van de verlegde N355 er nu toch “aangekleder” uit te zien!
IMG_3187 web
Als we langs het noordelijkste stuk van de Mokkenburgweg lopen, zien we jonge bomen met kluit liggen, bedoeld voor de aanplant bij de rotonde en de uitrij richting Niezijl en Grijpskerk. Verheugend!
IMG_3188 web IMG_3189 web
Een ‘wonder’ dat deze door een oudejaarsdagfik mishandelde boom nog weer blad zet…. De houtwal langs de rand van het vroegere Sip-weiland zal worden verbeterd.
IMG_3191 web
Het fietspad richting Langestraat Noord, Niezijl en Grijpskerk is afgesloten. Er wordt door planters van Mechielsen gewerkt aan de nieuwe bomenrij. Een zichtbare verbetering! Wat voor bomen??! Hier staan jonge iepen, bij de ronding ter hoogte van de rotonde komen esdoorns.
IMG_3192 web
De planters hadden ook graag rechts jonge bomen willen planten, maar dat staan de regels niet toe i.v.m. de nieuwe waterleiding….. Het werk wordt verricht in opdracht van de Provincie Groningen.
IMG_3194 web
Of dit gebied ook wordt aangekleed? Afwachten……

©foto’s: jan blaauw, 30 april 2015 (Canon Ixus 150)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.