NOORDHORN en omgeving: Heel oude foto’s uit de la van Aaltje Visser-van der Sluis….

Eind oktober vorig jaar overleed Aaltje Visser-van der Sluis op 105-jarige leeftijd.  Ze kende een veelbewogen leven, maar was tot op het laatst ‘bij de tijd’! In haar nalatenschap diverse privé foto’s, waarmee de kinderen en kleinkinderen zich bezig (kunnen) houden. Ook heel oude, die helaas niet meer zoveel vertellen, als beeldmateriaal, dan ze eigenlijk zouden ‘moeten’…. Wie heeft over de volgende foto’s iets naders te vertellen? Wie weet wie er staan afgebeeld? Alle aanvullende reacties zijn van harte welkom!
2015-03-25 15-31-55_4503 verkl
Een Hervormde dominee met leden van de Vrouwenvereniging? Dominee Van de Berg? IN of direct na de bezettingsjaren? Of was het later? Deze namen zijn denk ik wel te achterhalen, ze moeten ook ergens in een boekwerk staan….. (Rechtsboven Geertje van Hoogen?!)
2015-03-25 15-35-32_4505 verkl
Deze foto is veel ouder. Lijkt ook wel een (kerkelijke) vrouwenvereniging. In het midden  de echtgenote van een dominee?! Op de achterkant is de naam Ellen Van Leeuwen-Korendijk moeizaam te lezen, maar die naam zegt mij niets…. Verdere gegevens ontbreken.
2015-03-25 15-37-33_4506 verkl
Een schoolfoto van de Chr. School Zuidhorn met een Romeinse II… Lijkt me geen tweede klas…. En toen was er ook geen 2e Chr. school in Zuidhorn… De tweede groepsfoto die toen werd gemaakt?!  En wie staan er op deze foto?! Uit de tijd dat het maken van een groepsfoto een superserieuze zaak was, zo te zien. Eigenlijk staat er maar één lachend gezichtje op, en nog wat besmuikt ook…
2015-03-25 15-39-34_4507 verkl
Nee, hierop is niet veel te herkennen… Militairen, maar waar zijn ze gefotografeerd?!  Rechts is een grote tent te zien…
2015-03-25 15-40-32_4508 verkl
Oude schoolfoto uit Ezinge, uit 1909, “bij de geboorte van prinses Juliana”. Kinderen en leerkrachten van de christelijke school in Ezinge. Het jaar 1909? Ook het geboortejaar van Aaltje van der Sluis….
Beukema AVvdS verkl
De enige informatie over deze bijzondere foto staat achterop het karton, waarop de foto is geplakt (en kromgetrokken….): Familie Buikema. Een officieel groepsportret dat lees je af aan de kleding, de wijze van poseren, de horlogeketting…. Wie heeft informatie over deze familie Buikema?!

Foto’s: Fam. Visser

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn Toén en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op NOORDHORN en omgeving: Heel oude foto’s uit de la van Aaltje Visser-van der Sluis….

 1. h geertsema zegt:

  jan;; eerste foto Afscheid ds evenhuis 1931Hervormde Kerk
  Bovenste rij.Grietje.Hoogstra.Tjitske Bargebos.Maaike Helmus.Nella v.dNoord.Sien Hekkema
  TRientje v.dNoord Geertjevan Hoogen Tweede rij. Jeltje de Jong.FennyLenstra Tetje de Jong
  Geeske Boomsma Akke Bakker Jantje Dijk Rika Hekkema. Jeltje de Jong. Aukje jonkman Derde
  JO puist Bien Werkman mevr Huizinga-Middelink ds Evenhuis Aafke Renkema

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.