NOORDHORN: Wandelen langs Mokkenburg, Van Starkenborghkanaal en tunnelgebied – d.d. 11-03-2015

Een zonnige kijk op Noordhorn en directe omgeving, zowel gisteren als vandaag.  De lange Mokkenburgroute gekozen, ook bij boer Datema kun je met droge voeten de andere kant van het betonpad halen. (Nou ja, alleen bij de onderdoorgang blijft het wat vies vochtig….) Heerlijk, vooral dat maartse licht! Dat vindt ook mijn lutje Canon….:
IMG_2928 web
De huidige spoorbaan, daarvoor de restanten van de oude spoorbrug die tot 1930 dienst deed en daarvoor de Schipsloot, de vroegere vaarverbinding van Noordhorn met het Hoendiep. De waterplanten zijn ook ontwaakt, de dotterbloemen steken hun kopjes boven water….
IMG_2929 web
Zelfde situatie, maar nu inclusief Arriva-trein…..
IMG_2930 web
Spelen met licht, hekwerksilhouet op de Mokkenburgweg. Op de achtergrond de Schipsloot, die langs de sloopauto’s van Staal en de tuinspullen van Hummel Totaal voert….
IMG_2931 web
De ereboog, gevormd door enkele oude loofbomen, met zicht op Oxwerd.
IMG_2934 web
De ree omrand door oude bomen, richting de moderne boerderij van de familie De Jong. (Alhoewel, het is tegenwoordig de dochter  die hier ‘agrarisch onderneemt’; helaas vergeet ik iedere keer de naam van haar man…)
IMG_2935 web
Noordhorn vanuit de verte…. Meeuwen op de voorgrond, de Noordhorner skyline wordt gedomineerd door de toren bij de Hervormde Kerk en de loodsen van het bedrijventerrein……
IMG_2936 web
Ook bij het Van Starkenborghkanaal is het ‘spelen met het licht’…. De “Feronia” vaart voorbij, richting de sluis bij Gaarkeuken.
IMG_2939 web
De “Feronia” nadert Noordhorner Tolhek; de “Nocht” is daar al….
IMG_2940 web
De K van Koopman Transport (en Depot), de ka van kantoorgebouw, in het zonnetje! (Toch mis ik daar de klok…)
IMG_2941 web
Het gaat denk ik wel goed met het autovervoer; op deze woensdag staat er maar 1 vrachtwagencombinatie (met de L van Lesauto…) De andere zijn onderweg.
IMG_2942 web
Er wordt gewerkt bij/aan de pompkelder van de tunnel in de N355. Auto’s en werknemers van “Green Point”… Wacht even, is dat niet de onderneming van tunnelbuurman Willem Wieringa? Nou, hoeft hij in ieder geval niet van ver te komen…
IMG_2943 web
Kijk, WW is zelf ook ‘in touw’, samen met een andere Green Pointmedewerker…
IMG_2945 web
Het is niet alleen lente in grote tuinen of langs de randen van sommige straten in Zuidhorn. Ook bij Dik en Harma Postema is het fleur en kleur aan de kop van de Oosterweg.
IMG_2947 web

©foto’s: jan blaauw, 11 maart 2015 (Canon Ixus 150)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.