NOORDHORN, nu: Nieuwbouw BE-JO, Jo Boer-Sijtsma 80 en zo’n dekselse sperwer…..

Blijven lopen is het parool! Gebruikelijke ommetje met de wijzers van de klok mee langs Oosterweg, tunnelgebied, kanaal, Industrieweg, Mokkenburgweg en N355…. Hernieuwde activiteit bovenop de tunnel. Werknemers van Loonbedrijf Mulder maken aan beide kanten de onbeplante grond egaler, het oogt iets aangenamer…. Eerlijk gezegd kan ik er nog steeds niet enthousiast voor worden, het is bovendien “n kol gat….”
IMG_2568 verkl
Aan de Industrieweg, op het vroegere zwembadterrein, deels tenminste, is een grote zandbak aangelegd. Hier bouwt Kode Profiel (Marum) een nieuwe loods voor technische handelsonderneming BE-JO die nu nog op de hoek van de Industrieweg/N355 zit.
IMG_2569 verkl

Met gezwinde pas verder langs Mokkenburgweg, fietspad N355 en Langestraat Noord. Via de Nieuwstraat terug naar huis. In de laatstgenoemde straat valt in de koude grijsheid van deze decemberwoensdag de fleurige ereboog op bij de entree van het huis van Jo Boer-Sijtsma, 80! Van harte gelukgewenst!
IMG_2570 verkl
(De 8 wilde niet op de kiek, daardoor lijkt het een 1, maar 10 jaar is toch echt te weinig voor Jo Boer-Sijtsma, die vanaf vandaag valt in de categorie: 80 is prachtig!)

Vanmiddag na de ‘siësta’ had ik eerst de vogels buiten gevoerd, waaraan vooral de mussen en de tortels zich te goed deden. De pimpel- en koolmezen dartelden daar tussen door, de merel kwam langs, diverse vinken meldden zich, net als de heggenmus en de winterkoning… Een moment later, toen we in de kamer een kop thee dronken (en ik met de rug naar de achtertuin zat), zei mijn vrouw: “Waar die veertjes nou allemaal vandaan komen…” Ik schoot omhoog en in de stress (nog steeds niet voldoende afgeleerd…). Zag ik meneer Sperwer doodgemoedereerd op onze  pergola bezig met het plukken van een meesje. Om afval bekommerde hij zich niet, hij gooide de veertjes gewoon de lucht in en die dwarrelden als vervangende sneeuwvlokken naar de grond. Een wilde “niet-welkom”- beweging van mijn kant veroorzaakte het pijlsnelle vertrek van de imponerende vanger en vlieger, mét buit. Eerst keek hij me nog vals vergenoegd aan, zo van: “Bedankt voor de service!” Ach, wat kun je ook anders van een sperwer verwachten…
Sperwer verkl
Een sperwer, niét die bij ons… Vooral het vrouwtje is een forse rover, opvallend in de bebouwde omgeving….

zie voor oude foto’s Noordhorn ook: http://www.bloeiendonkruid.com

zie voor eerste lesdag LEGO-school (Oosterweg): http://www.rtvnoord.nl

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.