NOORDHORN: Nieuwbouw technische handelsonderneming BE-JO aan de Industrieweg

Ja, ik ga minder vaak bloggen. En vaak ánders… Eén foto en bijbehorende woorden(toelichting, vraag, oproep, ‘beschouwing’…):
IMG_2562 verkl

De bouwput van de nieuwe loods die hier wordt gerealiseerd voor de technische handelsonderneming BE-JO. Laatstgenoemde zit nu nog op de hoek van de Industrieweg en de N355, aan de zuidwestkant. BE-JO moet daar vertrekken, het onderkomen wordt afgebroken, althans het BE-JO-gedeelte. De weg vanaf het tunnelgebied richting de brug wordt immers ‘geherstructureerd’. Geen straatweg met parallelweg en fietspad meer, een soort ‘reconstructie’ van de oude Noordhorner Gast, in de geest van het gedeelte tussen tunnelgebied en Oosterweg. Dan komt er aan de BE-JOkant grond vrij voor het verkopen van bouwkavels. (Nee, van de eerder geuite ‘wens’ om ook het oude tolhuis aan de noordzijde van de Noordhorner Tocht in ere te herstellen heb ik nooit meer wat gehoord….)
Terug naar de Industrieweg, naar de bouwput van BE-JO, waar Kode Profiel uit Marum de bouw voor haar rekening neemt (in opdracht van de fa. Kooi?!) Er zijn flink wat palen geheid en “gekopt”. Bovendien zijn er vele karren vol speciaal zand aangevoerd. Er moet nog meer bij.
Het meest intrigerende gebeurt verder naar achteren, dichter bij de oude zwembaddijk. Daar is Jan Balkema (JBZ) al geruime tijd bezig met meer dan alleen maar een breed toegangspad aan te leggen. Voormalig eigenaar Van der Molen heeft de oude zwembadkuil destijds volgestort met bouwpuin uit de stad Groningen. Dat was goedkoper dan hiervoor grond te gebruiken. Wordt dat puin nu weer te voorschijn gehaald en vermalen? (Of gaat mijn fantasie met mij aan de haal??!)
Nee, ik ga deze bouw niet op de voet volgen, maar af en toe een kijkje en een kiekje nemen. Zoals bij deze…. (JB)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn actueel en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.