NOORDHORN, nu: LEGOschool in het legeschoolgebouw aan de Oosterweg

Het volgende bericht haalde ik van de website van RTVNoord, enkele ogenblikken geleden (dinsdag 25 november 2014):

Noordhorn krijgt eerste Legoschool

afbeelding Foto: LEIS Westerkwartier

Wie heeft vroeger níet met de gekleurde blokjes gespeeld? Lego zorgde voor heel wat bouwwerken, van klein tot groot. Maar de van oorsprong Deense blokjes zijn niet alleen om mee te spelen.
In Noordhorn wordt de eerste Legoschool van Nederland geopend. Deze zogenaamde Lego Education Innovation Studio komt op de plek van de voormalige basisschool De Molshoop aan de Oosterweg.
Wat kunnen we leren?
Raymond Hendriks en Edith Gelens uit Zuidhorn zijn op dit moment druk bezig met het inrichten van de school. Ze willen straks technieklessen geven aan scholieren uit de hele regio. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld leren een zeilwagen te bouwen die op wind kan rijden.
Robots
Scholen in Noord-Nederland kunnen als excursie naar de Legoschool in Noordhorn. Het is geschikt voor leerlingen vanaf groep 3. Ook kunnen ouders er een verjaardagsfeestje organiseren. Volwassenen kunnen er in de avonduren terecht om met robots aan de slag te gaan.

©RTVNoordwebsite, dinsdag 25 november 2014

OBSM (2) 06112009 verkl
©janblaauw, november 2009

Qua uitstraling passen het lege schoolgebouw van de voormalige OBS De Molshoop en LEGO wel bij elkaar. Vooral wat de primaire kleurstelling betreft…. Zelf ben ik opgelucht dat er een positieve bestemming is voor het (mij) dierbare gebouw. Dat leegstaan (en het onvermijdelijke verloederen) begon al knap te irriteren.  Technieklessen aan scholieren, excursies, robotlessen aan geïnteresseerde volwassenen in de avonduren…. Qua karakter past de bestemming ook nog eens bij datgene waar de ter ziele gegane Molshoop grotendeels voor stond!
Lijkt me ook een stevige impuls voor het dorp zelf en dat kan deze gemeenschap momenteel uitstekend gebruiken! LEGOschool, van harte succes gewenst!

Zie ook http://www.bloeiendonkruid.com (met o.a. het overlijden van Sytze Pilat, de man van kostuummuseum “De Gouden Leeuw”)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Zonder categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.