NOORDHORN: Nieuwsbrief LemmerDelfzijl: Geluidsmetingen tunnelgebied….

Als Nieuwsbrief Hoofdvaarweg LemmerDelfzijl toegestuurd gekregen, het volgende bericht, het eerste als opvolger van het weekbericht van de Provincie Groningen:

lemmerdelfzijl

week 45, november 2014

Geluidsmetingen tunnelgebied Noordhorn
Sinds de ingebruikname van de rondweg Zuidhorn zijn er uit verschillende delen van Noordhorn meldingen over geluidshinder bij ons binnengekomen. Zowel in de directe omgeving van de tunnel als aan de oost- en westrand van het dorp, ervaren de bewoners het geluid van voertuigen als hinderlijk.  Wij nemen de klachten serieus en laten daarom in de komende periode geluidsmetingen uitvoeren, specifiek in het tunnelgebied. Daarnaast laten wij snelheidsmetingen uitvoeren en kijken we naar de hoeveelheid motorvoertuigen op de nieuwe rondweg. Snelheid en intensiteit bepalen het verkeersgeluid. Om goede geluidsmetingen te krijgen zijn we sterk afhankelijk van het weer. Daarom kunnen wij nog niet aangeven wanneer de geluidsmetingen worden uitgevoerd.  De resultaten van de geluidsmetingen worden gebruikt om de resultaten van het eerder uitgevoerde geluidsonderzoek te controleren. De uitkomsten hiervan zijn de basis voor besluiten over eventueel te nemen maatregelen.  De hekken rondom de westelijke tunnelmond blijven mede hierom nog even staan. Mocht het noodzakelijk zijn om daar maatregelen te nemen om geluidshinder te beperken, dan worden deze gecombineerd met de definitieve valbeveiliging. Voor vragen naar aanleiding van dit bericht kunt u contact opnemen met Geert-Jan Goedhart op telefoonnummer 06-21844267 of via de email: G.J.Goedhart@provinciegroningen.nl

IMG_2127 crop verkl

Het hekwerk rond de tunnelmond (noordwest) blijft dus nog even…… (©foto: jan blaauw, 26/09/2014)

Zie ook: http://www.bloeiendonkruid.com

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.