NOORDHORN: Sportgebouw Oosterweg + ten dode gestipte ESSEN

Geringere blogactiviteit, dat klopt. Of volgens meerdere volgers klopt het niét, die willen graag elke dag lees- en kijkvoer. Dat lukt me deze weken niet, pardonnez-moi!
Aandacht voor het gerenoveerde sportgebouw aan de Oosterweg en ik kom nog even terug op de bomen die van een groene stip zijn voorzien. Met een stukje tekst uit het “Westerkwartier” van 22 oktober jongstleden. Alleen, aan De Gast in Zuidhorn is minimaal één EIK ook voorzien van een groene stip. Of heeft die ook de essentakziekte??!
IMG_2405 verkl
De entree van het sportgebouw aan de Oosterweg lijkt inmiddels helemaal opgeknapt. Het ziet er mooi uit, nu ook de smalle randen zijn beplant. Een uitdaging voor de samenleving om de beplanting intact te houden en er niet meteen door te ‘benteren’ of een doorgang voor de fiets te creëren. Ben benieuwd!

2014-10-23 16-58-17_3783 verkl
Gelezen op de gemeentepagina in het “Westerkwartier” van deze week. De aankondiging dat bijna 300 essen binnen en buiten de bebouwde kom worden gekapt vanwege de essentaksterfte. De ten dode opgeschreven bomen zijn gemerkt met een lichtgroene stip. (Merkwaardige symboolfunctie…) En daarmee is duidelijk wat ik eerder aan de orde stelde:
IMG_2236 verkl
Drie van de bijna 300 essen die worden gekapt. Deze staan aan de Mokkenburgweg. Aan de Langestraat Noord vind je ook enkele en ongetwijfeld meer aan de Noorderweg. Maar: Er wordt herplant!
IMG_2237 verkl
Blijft een merkwaardige keuze, de groene stip….

©jan blaauw, oktober 2014 (Canon Ixus 150)

Meer en ander Noordhornnieuws (zoals WEEKBERICHT 43 Provincie Groningen) op http://www.bloeiendonkruid.com

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.