NOORDHORN: Doortocht TOCHT OM DE NOORD zondag 28-09-2014 (Deel 2)

Voortzetting van het voorafgaande, zie de vorige blogs! (Ander Noordhornnieuws???! Kijk op: http://www.bloeiendonkruid.com) Vooral foto’s die ik in het molengebied nam, daar was nogal wat te beleven! Alles in het kader van de grootse viering, volgend jaar, van de Slag bij Noordhorn, met diverse toneelspelers, koperblazers, kijkers, uitdelers van flyers….:
IMG_0778 verkl
Op de molenomloop hadden vier koperblazers een plekje gevonden om hun oud-Hollandse, vaderlandse melodieën richting de wandelaars en het publiek te blazen. Of ging het allemaal over hun hoofden heen???! Ja, de “Last Post” zat er ook bij, daarop is niet zo stimulerend te wandelen…
IMG_0780 TodN IMG_0782TodN
IMG_0783 verkl
Muziek, ook oude muziek, is altijd verrijkend bij deze gelegenheden!
IMG_0793 TodN IMG_0792 TodN
De amateurfotograaf annex wielrenner (annex verzorger…) links zoekt de wandelaars wel erg hoog… Ze lopen toch echt allemaal met beide benen op de begane grond, in dit geval over de Langestraat…
IMG_0794 TodN
Molenaar Klaas Hekker heeft op deze speciale dag een andere functie gekregen: Poffertjesbakker! De geprogrammeerde bakker kon er niet bij zijn en dan is Klaas niet te beroerd om met het Fortuna-meel iets lekkers te bakken!
IMG_0797 TodN
Merkwaardige vermenging van hedendaagse en vroegere personages, diverse tijden lopen door elkaar….
IMG_0799 TodN IMG_0800 TodN
Links een musketier in vol ornaat; rechts Vrouwe Anna de Meulenaere, eigentijds converserend met een metgezellin…
IMG_0803 TodN
Ja, goed om eraan te herinneren: Het gaat om het wandelen, de tweede dag van de Tocht om de Noord onder welhaast ideale weersomstandigheden!
IMG_0809 TodN IMG_0815 TodN
IMG_0808 TodN
Thema van de Tocht om de Noord: “Molens en boerderijen”! Bij koren- en pelmolen “Fortuna” valt zo iets in vruchtbare aarde, en vlaggen horen erbij!
IMG_0812 TodN
Die vruchtbare aarde heeft meel van een uitstekende kwaliteit opgeleverd, die hier wordt afgewogen door een befaamde WAARKster. De vroegere Geert Lamberts zit er bij en kijkt er naar!

WORDT VERVOLGD!
©foto’s: jan blaauw, 29-09-2014 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Noordhorn Toén, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.