NOORDHORN veranderd: Verlegde N355 in gebruik genomen met officiële opening, naamgeving tunnel en “Fiets ‘m d’r in!”

Maandag 15-09-2014, plm. 19.40 uur.
Zo, dat hebben we ook weer gehad… (Nee, ik ben niet bij de BBQ voor genodigden, is niks voor mij). Wederom gunstige weersomstandigheden, kenmerkend voor het hele projectjaar! Geen al te uitbundige zon, dat past ook niet zo bij het in gebruik nemen van deze omstreden dorpsverandering. Beetje gedempte vreugde, geen fanfares, dweilorkesten of luidruchtige dance-muziek. Wel gezichten die zo te zien vooral in de stand “tevreden” stonden, sommige kozen voor “vergenoegd”, andere voor “t is ja nait aans…”
Fotoreportage in meerdere afleveringen, ik weet nog niet hoeveel. De meeste volgende reeksen zullen te zien zijn op http://www.bloeiendonkruid.com. (Goed dat ik een uitwijkblog heb!)
Of dit nu ook het einde van mijn fotografeerlust betekent, en of ik nu in een zwart gat val, en of ik me nu niet ga vervelen en ontwenningsverschijnselen ga vertonen…. Recente vragen…. Och, er zijn nog sowieso twee bruggen te gaan, ik denk dat ik mijn interessecontract maar verleng tot 2019….
IMG_4630 verkl
Wandelaars kwamen er uit de tunnel, vanmiddag om kwart over twee. Nee, nog geen auto’s. Het is rustig, ik ga een tunnelommetje maken over de ‘noodweg’…
IMG_4635 verkl
Nu wel volop vlagvertoon in de bovenwereld met o.a. het dundoek van de Provincie Groningen, dat gisteren nog ontbrak. Daar beneden, IN DE TUNNELBAK,  zal de officiële opening plaatsvinden, vanaf 14.30 uur.
IMG_4638 verkl
Bij het nóg in gebruik zijnde GMB-onderkomen is een verzamelplaats voor bobo’s en werkelijk belangrijke medewerkers ingericht. En altijd zijn er wel enkelen die zich achter een GSM verschuilen… (En natuurlijk, doorgewinterde projectbegeleiders als Johan en Janko hebben mij al lang in de smiezen…)
IMG_4639 verkl
De Verkeers Begeleiding Nederland is gelukkig ook paraat, ze hebben tijdens dit project vaak belangrijk werk verricht. Hulde!
IMG_4640 verkl
Tja, daar sta je dan, beetje verloren op deze ongewone maandagmiddag.
IMG_4641 verkl
De GMB-Hulpdienst komt langs en wie anders dan allrounder Henk Tippe geeft deze collega een welkome lift…
IMG_4643 verkl
Een bezorgde voorbijganger roept nog: “Dat is een doodlopende weg, Gea!” Maar Gea weet dat wel, wil alleen even verder kijken dan haar neus lang is…
IMG_4646 verkl
Hier in de bovenwereld, aan de rand van de tunnelbak noordwest, groeit het aantal belangstellenden. Gaat er één staan, naar beneden kijkend, komen er altijd meer bij….
‘Wat zou daar te zien zijn?’
IMG_4650 verkl
Een groeiende schare belangstellenden aan de noordkant van de rotonde. Waar moeten we langs??!
IMG_4651 verkl
Dit konden wel eens louter GMB’ers zijn onder leiding van hoogste baas Van der Pol. De directeur overziet zijn gevolg, heeft iedereen het tempo kunnen bijhouden??!
IMG_4653 verkl
Verkeersregelaars, op jullie plaatsen! Het feest kan beginnen, de belangstellenden druppelen binnen…
IMG_4654 verkl
En daar komen de geïnteresseerden van het eerste uur, een stevig tempo hanterend. Ho, ho, zo snel hoeft nou ook weer niet…. Fotografen op leeftijd moeten het ook kunnen bijbenen….
IMG_4655 verkl
Helemaal bovenaan is het niet uitverkocht, maar blijven wel belangstellenden neerkijken op wat er beneden gebeurt. Alhoewel, sommigen draaien het schouwspel de rug toe, dat is niet de bedoeling, mevrouw Wieringa!
IMG_4658 verkl
De eerste auto! Nu al???! Foutje…. Het oudere echtpaar (?) wordt vriendelijk de weg terug gewezen. In zijn achteruit, als dat maar goed gaat… Gelukkig, de naderende Lammert Kruizinga heeft het gevaar tijdig in de gaten… Hij krijgt een nog prominentere plaats in het geheel dan hij al had… Maar daarover later, op http://www.bloeiendonkruid.com!

©foto’s: jan blaauw, 15-09-2014 (Canon EOS 60D, zoomlens 17-85)
WORDT VERVOLGD!

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.