NOORDHORN veranderd: Kanaalkant en tunnelranden – Foto’s 08-09-2014

Op http://www.bloeiendonkruid.com  de impressies van de voettocht van rotonde naar nieuwe, vaste, hoge brug, en terug…. Op deze Noordhornweblog nog enige aanvullende foto’s betreffende het kanaal- en wegverleggingsgebeuren. De wegverlegging is bijna voltooid. Komende maandag 15 september is dus de officiële opening, vanaf 14.30 uur. Er komen 4 Toppers, hopelijk zijn ze niet al te lang van stof…. Daarna van 16.00 tot 17.00 uur het meer ludieke deel: Fiets ‘m d’r  in! De mogelijkheid om toch nog per fiets, per tandem, per autoped, met de scootmobiel o.i.d. door de tunnel te rijden richting de nieuwe brug en dan tijdig terug, want vanaf 18.00 uur wordt dit het domein van de motorrijtuigen.
IMG_1924 verkl
Nu de wegverlegging bijna is afgerond, wordt het tijd de juiste richting aan te geven…..
IMG_1926 verkl
Inmiddels staat de grote blauwe wegwijzer pontificaal op de rotondeverhoging. Hopelijk zien vreemdelingen ter plekke dat de ingangsdatum 15 september is… Je ziet nu af en toe al aarzelend rijgedrag en dat is te midden van andere “Opzij, opzij, opzij’- weggebruikers riskant…
IMG_1927 verkl
Ook hier bij het ‘bovenstuk’ van de Mokkenburgweg wordt het landschap aangepast.
IMG_1928 verkl
Bermen worden met groot materieel op hetzelfde niveau gebracht als het plaveisel.
IMG_1930 verkl
IMG_1931 verkl
STERK werkt aan de oeververbetering bij de plek waar de oude zinker is weggehaald.
IMG_1933 verkl
Voor mij is het onduidelijk wat er gebeurt: Worden die platen er nou ingestampt of eruit gehaald?
IMG_1935 verkl
Aan de noordkant is STERK blijkbaar al bezig geweest….
IMG_1937 verkl
Tegenlichtopname… Ach, de mannen van STERK weten wel wat ze doen. Laat hen maar heien!
IMG_1939 verkl
En wie knapt de berm op? Mechielsen?

Vanmiddag (dinsdagmiddag 09/09) was STERK zo te zien in de verte bezig aan de noordoostkant van de spoorbrug. Nieuwe stremming van de kanaalweg zonder dat het werd aangegeven. Niet elke weggebruiker was daar overigens blij mee….

©foto’s: jan blaauw, 08-09-2014 (Canon Ixus 150)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.