NOORDHORN: Gewoon… In de achtertuin, vogels kijken….. Foto’s 3 september 2014

Soms, als je toch al niet zo goed in je vel zit, heb je genoeg van alle ellende op deze wereld, van al die toestanden in Ukraïne en Irak, van aardschokken in Noord-Groningen en windmolenprotesten bij Meeden, van paardenmishandelaars, van gele krantjes die vertraagd uitkomen, van voetballers die zichzelf belangrijker vinden dan hun club, van mini- tot maximisère……
Dan heb ik genoeg aan kleur en fleur in de achtertuin… En aan de vogels, de gewone: De mussen, mezen, merels, Turkse tortels, en aan de ongewenste sperwer:
IMG_1848 verkl
Namen, die onthoud ik steeds moeizamer… Genieten kan ik ook zo van deze bloeiende plant die in werkelijkheid in de septemberzon veel mooier is dan op de foto….
IMG_1854 verkl
Genieten van een onverwachte late vlinder die ik in beeld breng met mijn lutje Canon, de enige camera die ik op dat moment bij de hand heb… Wat voor vlinder? Geen idee….
IMG_1855 verkl
Genieten vooral van de vogels die het hele jaar door best wat hulp kunnen gebruiken. Met voedsel op de voederplank of in de voedselsilo… Deze kocht ik onlangs bij de Vogelbescherming, een vereniging die prachtig werk levert, ook met acties als “Redt de groene weide!” (Zie http://www.vogelbescherming.nl)
IMG_1857 verkl
Nee, zo vaardig en vliegensvlug als de kool- en de pimpelmeesjes zijn ze niet, de huismussen, maar ze maken er een vrolijke boel van, zolang de kat van de buren of de gevaarlijker sperwer buiten het gezichtsveld blijven… Wacht, ik zal de grote Canon eens halen….
IMG_0210 crop verkl
Ja, deze is technisch beter! Plezierig is dat er meer vogelliefhebbers zijn, en dat er bij tuincentra in de buurt genoeg geschikt voedsel valt te kopen. Zoals bij Tuincentrum Frank Meester, niet alleen ’s winters, het hele jaar door…
IMG_0220 crop verkl
Vogels, ze verdienen hun plek, voor een natuurlijk evenwicht! Vergeet ze niet, en vergiftig ze niet! Er gaat al zoveel waardevols verloren!

Soms lucht het slaken van een hartenkreet op….

©foto’s: jan blaauw, 3 september 2014 (Canon Ixus 150 en Canon EOS D400)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn actueel en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.