NOORDHORN verandert: Peilboot “Pluimpot” en nieuwe waterleiding – 25 en 26 augustus 2014 (1)

Een prachtige zomerdag, bijzonder aangenaam om in een bevoorrecht landsdeel te wonen! Nadeel? Ik heb niet zoveel zin om voor de computer te gaan zitten…
Vooruit dan maar, ter afwisseling:
IMG_1669 verkl

Maandagavond tijdens mijn avondwandeling langs o.a. het Van Starkenborghkanaal een ‘oude bekende’ gezien. De peilboot van Rijkswaterstaat, de “Pluimpot”. Nog steeds bezig met metingen wat de diepte van de vaargeul in het uitgebaggerde Van Starkenborghkanaal betreft?
IMG_1670 verkl
De peilboot, met op de achtergrond de “Progress”, het beunschip waarop de grijper van Martens en Van Oord is gemonteerd. Niet zo’n avontuurlijk bestaan, elke dag baggeren….
IMG_1671 verkl
De “Pluimpot” passeert de tafelbrug; de regelaars bij Gaarkeuken waren er als de kippen bij om de brug tijdig voor de peilboot te heffen, voor je collega’s loop je al gauw een stapje harder…
IMG_1672 verkl
De enorme bult grond nabij de rotonde is bijna weggewerkt, het (uit)zicht wordt heel wat plezieriger. Beeld van dinsdagmorgen 26 augustus, rond 9.00 uur. Op weg naar het grootdorp langs deze route, de Langestraat Zuid is immers gestremd….
IMG_1673 verkl
Gekiekt vanaf de Schippersstraat West. Hier komt de nieuwe waterleiding te liggen, ter optimalisering van de provinciale waterleiding, opdat deze regio ook in de toekomst verzekerd is van een ongestoorde drinkwatertoevoer.
IMG_1676 verkl
Lens naar het noorden vanaf de doorgang bij de Schippersstraat. “Blauw” de koppeling; de nieuwe buis is hier al aangesloten en onder de dam van de Schippersstraat doorgedrukt.

WORDT VERVOLGD
©foto’s: jan blaauw, 25 en 26 augustus 2014 (Canon Ixus 150)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.