NOORDHORN: “Die auto? Een Goggomobil Isar! Maar de plek???!”

 

Onlangs publiceerde ik een fotootje waarop een auto staat, een personenwagen. Oproep: Wat is dit voor auto? Uit welke periode? Waar gefotografeerd?
2014-08-17 16-08-48_3554 verkl
En dan komen de reacties, want voor dit onderwerp is altijd interesse!
1. Frits Mesker:
Jan,
Dit is  een Glas Isar, de grotere broer van de Goggomobil. Zijn eerste naam was dan ook Goggomobil T600,T 700… De een met een 584cc 2 cyl. Boxermotor, de ander met een 688cc ook 2 cyl. Boxermotor. Tussen 1959 en 1965 zijn er 73311 stuks gemaakt, Wikipedia kan je er nog meer over vertellen.
Frits

2. Tjeert Slagter: Deze auto is een Isar t700, gemaakt in de Glas autofabriek in Beieren. Later ingelijfd door BMW. Mijn vader heeft twee van dit type gehad.
m vr gr tjeert slagter

3. Piet Visser:  “Jan, die auto op de foto is een Goggomobiel T 700″

4. Anne Adema: “Volgens mij is het een GOGGO ISAR /bouw jaar ongev. 1954. De plek?  Friesestraatweg met uitzicht op achterkant  van restaurant van Balk!”

5. Vanmorgen kwam ik langs het gemeentehuis in het grootdorp, stapte Jaap de Jager net naar buiten: “Die foto die jij op je weblog hebt, dat is een Goggomobil Isar! Ja, ik herinner me die auto heel goed! Hooghiem had er ook zo een, maar dat was een rode! En weet je waarom die auto hier vaker werd gezien? Eppie Drenth (Garage Zuidhorn) was toen dealer van dit merk!”  (En toen dacht ik aan de tweede helft van de jaren zestig, toen ik in Zuidhorn begon met schoolmeesteren… En dia’s maakte, o.a. van de autoband bij de oprit van Garage Drenth. En het logo van BMW dat daar zichtbaar was! En valt de mededeling van Tjeert Slagter op zijn plek: “Dat de Glasfabriek werd overgenomen door BMW…!”)

Alle mensen die reageerden: BEDANKT! De 9 bij 9 kiek stamt hoogstwaarschijnlijk uit de nalatenschap van amateurfotograaf Leendert Lodewegen. Of hij een Goggomobil heeft gehad? Volgens Jaap de Jager niet, “en mijn geheugen is wat dat betreft nog heel goed!”
De foto is afgedrukt op 4 februari 1963!
De plek waar is gefotografeerd?
Blijft onduidelijk…. Het kan in Grijpskerk zijn geweest, waar Leendert Lodewegen ook heeft gewerkt. In de buurt van Balk? Ik zie het niet voor me…..

Nog een extraatje van Piet Visser uit Epe. Piet, geboren en getogen in Noordhorn, hield zich in zijn jongere jaren bezig met het opknappen van auto’s die flinke klappen hadden gehad.
“Mijn eerste zelfstandige klus bij de W.K.W. De auto was van een vertegenwoordiger in tabaksartikelen, hij kwam bij ons thuis. Pa Job was maar wat trots dat ik dat gerepareerd had. Total Loss hadden ze nog nooit van gehoord, de onderdelen waren duur en het loon laag….”
Goggomobiel T700 verkl
Foto: Piet Visser (Epe)    Goggomobil T700
 

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Herinneringen, Noordhorn Toén, Zonder categorie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op NOORDHORN: “Die auto? Een Goggomobil Isar! Maar de plek???!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.