NOORDHORN: Meldoproep Tymen Wierstra aan leden familie(s) Van der Ploeg

Zondag 13 juli 2014: Blogtijdstip: Plm. 16.30 uur.

Van Tymen Wierstra uit Grijpskerk kreeg ik een bericht met een verzoek. Het bericht laat ik hier ongewijzigd volgen. De betreffende mensen kunnen zich rechtstreeks met Tymen Wierstra in verbinding stellen:

Geachte heer Blaauw,

 

Op mijn website www.wierstra.net staat een parenteel (een stamboom met afstammelingen in zowel mannelijke als vrouwelijke lijn) van Cornelis Pieters, geboren rond 1733, bij zijn huwelijk wonend in de  Westerhorn bij Grijpskerk en in 1809 in Grijpskerk overleden. De kinderen namen later de achternaam Van der Ploeg aan. Veel afstammelingen wonen nog steeds in Grijpskerk en omgeving. Nu lees ik op uw site reacties van personen met de achternaam Van der Ploeg, Van der Noord, Kooi, die in de parenteel thuishoren maar waarvan ik nog gegevens mis. Kunt u op uw site namens mij een verzoek plaatsen of ze daaraan willen meewerken? Als dat zo is en ze hebben geen al te snelle computer dan moeten ze even geduld oefenen bij het doorzoeken van de parenteel, want deze bevat duizenden afstammelingen, waaronder in de Verenigde Staten.

 

Waarom Van der Ploeg? Wel, mijn echtgenote is een Van der Ploeg, dochter van slager/veekoopman Pieter van der Ploeg uit Noordhorn, zoon van Kornelis van der Ploeg en Martje Kooi. Beiden liggen begraven op het kerkhof in Noordhorn.

 

Met dank voor uw medewerking en met vriendelijke groeten,

Tymen Wierstra, Grijpskerk

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn Toén en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.