NOORDHORN: School toen, school nu, school straks…. Deel 3 Foto’s 25 juni 2014

Maandag 7 juli 2014 – Blogtijdstip: Plm. 15.00 uur.
Inderdaad, ik zal me geen opmerkingen over het weer meer permitteren…… Had ik gisteravond net geschreven dat we dit jaar gespaard bleven voor “ontladingen”, begon het me toch te stortregenen… Enfin, qua regenhoeveelheid voor de tuin alleszins welkom….

Ja, ik blijf nog even in de schoolsfeer. Via beelden van de laatste schooldag op de SWS aan het Hamsterpad, de Grote Verhuisdag en het Pleinfeest, keer ik nu terug naar woensdag 25 juni jongstleden. De dag waarop mijn Schooltiendaagse begon met gezamenlijke judolessen in het gymgebouw en foto’s op de OBS De Molshoop, in de pre-verhuissfeer. Impressies van het Molshoopleven op die woensdagmorgen en van ’s avonds toen ik in mijn eentje door en rond de school dwaalde die 30 jaar lang een tweede ‘thuis’ voor me was….Het fotografisch afscheid nemen, als onderdeel van een ontwenningskuur, deel 3:
IMG_3009 verkl
Nee hoor, geen treurnis (op dit moment) in de kleine groep van de jongsten, de groep van juf Mathilde. Er wordt een feestje gevierd ter gelegenheid van de verjaardag van Gerben. En Gerbens moeder doet ook mee! Van harte gelukgewenst!
IMG_3011 verkl
En hier is de “jarige Job’ zelf, zoals Gerben zich aan mij presenteerde! Hij mag natuurlijk naast juf Mathilde zitten, op deze speciale dag!
IMG_3012 bew verkl
Mmmmmm, dat is smullen geblazen!
IMG_3013 verkl
Ieder geniet op zijn eigen manier, sommigen hebben het nieuwe schoolshirt nog/al aan, gekregen na afloop van de judoles!
IMG_3014 verkl
IMG_3015 verkl
Alle kinderen dezelfde traktatie en toch geniet elk kind op zijn eigen wijze, ontspannen consumerend…
IMG_3017 verkl
Ik dwaal verder door de schoolruimte en ‘kiek’ over de daken van de lokalen die zoveel over zich heen hebben gekregen….
IMG_3018 verklJPG
Vanaf de etage een foto van de creatieve hoek met de zandtafel.. Is dat nou een shovel of een bulldozer?
IMG_3019 verkl
De etage in beeld, een bijzonder functionele ruimte, ontworpen door architect Jan Oostenbrug en zeer solide gerealiseerd. Verdient zonder meer een ‘tweede leven’!
IMG_3020 verkl
Kunstbloemen op een droge vaas…. Maar de overgrote rest is echt! Nog wel…, toén!
IMG_3021 verkl
Het ‘kamertje’ bij de kleuters… Toen het gebouw aan de Oosterweg begin jaren ’80 werd aangepast aan het basisonderwijs (voor 4- 12-jarigen), moest het vroegere handenarbeidlokaal worden verbouwd tot een volledige kleuterschool. De integratie was immers nog geen feit, kleuter- en lager onderwijs twee verschillende zaken onder verschillende besturen. Voor de kleuters kwam er dus een aparte hoofdingang, aparte toiletten, bergingen, zandbak… Zelfs een aparte kleurstelling bij de opverfbeurt… En ook een apart kamertje voor hoofdleidster Anneke Eising… Nou ja, goed bruikbare ruimtes had je nooit te veel….
IMG_3022 verkl
Details die er toe doen!

WORDT VERVOLGD!
©foto’s: jan blaauw, 25 juni 2014 (Canon EOS 60D, zoomlens 17-85)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in CBS 't Kompas, Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Noordhorn Toén, OBS De Molshoop en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.