NOORDHORN: School toen, school nu, school straks…. – Deel 3 (Foto’s 25 juni 2014)

Dinsdag 1 juli 2014 – Blogtijdstip: Plm. 17.45 uur.
Kreeg ik het toch nog even te kwaad vanmiddag, bij de school, buiten… Eerst had ik me vanzelfsprekend kwajongenachtig groot gehouden….
“Dit moet voor u toch wel….enz.”
“Nee, dat valt wel mee, hoor. Er gebeurt nu zoveel, perspectief is goed  met SWS, iedereen doet zijn ‘stinkende’ best, etc.”
En maar foto’s maken, plaatjes schieten, momenten vastleggen. Geslaagde afleidingsmanoeuvre?!
Even ging het mis dus, nadat ik in en rond de school aan de Oosterweg had gedwaald. Het regime van de verhuizers heerst er, onmiskenbaar. Een zekere nervositeit, gespannenheid, soms wat geforceerd vrolijk doen, niet louter “Aanpakken, inpakken en wegwezen!”. De kinderen? De kinderen gaan hun eigen gang, mogen alternatieve klusjes doen, worden getrakteerd, spelen vaker buiten dan normaal. Al verzuchtte er wel een: “Ik heb de pest aan verhuizen!”
Woensdag 2 juli is de officiële VERHUISDAG, dan gaat de OBS-gemeenschap van De Molshoop op in het grotere geheel van de Samenwerkingsschool Noordhorn. Net als CBS ’t Kompas die echter in het eigen gebouw aan het Hamsterpad blijft, en onder het eigen bestuur van Penta Primair. Verschillende beleving dus, onvermijdelijk.
De kunst is dezer dagen het koppie niet te laten hangen, het hoofd erbij te houden, het goede van beide donorscholen te integreren in die nieuwe uitdaging: SWS Noordhorn!
  Bij en blij blijven! Kinderen, ouders, leerkrachten: Sterkte! Maak er wat moois en wat goeds van met elkaar!
IMG_3004 verkl
Gewoon aan de slag in een ‘ongewone’ situatie, met de verhuisdozen op de achtergrond….
IMG_3005 verkl
De nog als nieuwe keuken met de kinderkookplek op de voorgrond. De voorziening is denk ik nog geen 10 jaar oud…. Toen ik in 1972 begon in de school aan de Oosterweg, was er eigenlijk geen keuken. Tussen trap naar het kamertje en werkkast een smalle ruimte met een aanrechtblok (2 onderkastjes) en ernaast tegen de buitenmuur aan een tweepits gasstel….
IMG_3006 verkl
Dit was de plaats van dat vroegere ‘keukentje’. Tegenwoordig de ruimte voor wat we jaren geleden de ‘remedial teacher’ noemden. Verbeteringen die alle in de loop van de laatste 40 jaar zijn gerealiseerd. Dat doet pijn te beseffen dat er binnen een half jaar niets meer van over is… (Ja, de foto’s…)
IMG_3007 verkl
Het fraaie fotobord in de hal, niet voor niets hartvormig. De oude groep 8, van vorig jaar (verzekerde me insider Margaretha!). Nee, ik ken de meeste namen niet, ik ben al lang buiten Molshoopbeeld geraakt, voortschrijdende tijd, nietwaar….
IMG_3008 verkl
De oude hoofdingang, aan de straatkant, wordt af en toe nog benut. Zoals hier, door o.a. juf Anda van Rijn, die afscheid neemt, als leerlingbegeleider, remedial teacher of hoe die functie tegenwoordig ook mag heten… Rechts in een hoek van de oude hal, de kopieervoorziening. (Je zou aan de hand van dit soort apparaten ook een ontwikkelingsgang duidelijk kunnen maken).

Ik stop, ik ga naar de Oosterweg, film kijken, een afscheidsactiviteit.
WORDT VERVOLGD!

©foto’s: jan blaauw, 25 juni 2014 (Canon EOS 60D, zoomlens 17-85)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Herinneringen, Noordhorn actueel, Noordhorn Toén, OBS De Molshoop en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.