NOORDHORN en (een beetje) ORANJE……. 23 juni 2014

Maandag 23 juni 2014 – Blogtijdstip: Plm. 22.45 uur.
Gedenkwaardige maandag! Voor het eerst tijdens dit wereldkampioenschap voetbal in Brazilië heb ik een wedstrijd helemaal
uit gekeken! Van begin tot eind, uitgezonderd de reclame in de rust, want toen moest ik met mijn ‘watergun’ de al te roofzuchtige kat van de buren van de buren uit onze achtertuin verjagen…
Prachtige wedstrijd? Nou, ik heb er geboeid naar gekeken en was blij verrast door de sterke wedstrijdmentaliteit van Robben c.s. Bovendien werd er niet louter afbraakvoetbal gepleegd, dat kon je vooral na de rust zien, toen er ook nog eens twee schitterende doelpunten werden gemaakt! Chapeau voor ORANJE! (Daarvoor nemen we de fraaie hoed van Mark P.!) En komende zondag in ieder geval weer kijken….
Vanmiddag had ik al een rondje gelopen en foto’s gemaakt bij het tunnelgebeuren, maar die laat ik later wel zien, op http://www.bloeiendonkruid.com.  Nu een paar foto’s, als ORANJE-illustraties:
IMG_1057 verkl
Of er meer gebruik wordt gemaakt van de kleur ORANJE bij diverse bedrijven? IK weet het niet…. Wel is er heel wat oranje waar te nemen, zoals bij deze rupsvoertuigen…. (Al is het oranje hier nogal vervuild…) Meer over de tunnel op http://www.bloeiendonkruid.com… Later…
IMG_1089 verkl
Gespot vanavond tijdens mijn wandelrondje, vanaf het fietspad langs de N355: Klaas Jan Pijpker en partner, bezig met de verzorging van hun paard…. Klaas Jan getooid met een forse ORANJE hoed, ter ere van de 2-0 tegen Chili! En het mooiste van alles: Het paard vindt het de gewoonste zaak van de wereld…. Wordt er niet anders van!
IMG_1091 verkl IMG_1092 crop verkl
Zelf ben ik ook eens op zoek gegaan naar ORANJE…. Ik vond deze pet die ik heel wat jaren geleden kreeg van de toenmalige groep 8! Trouw bewaard! Helaas is de maat aan de krappe kant, de pet past mij niet zo best, maar desondanks: Mijn Huldeblijk aan het adres van de uitstekend presterende Van-Gaal-volgelingen!

©foto’s: jan blaauw, 23 juni 2014 (Canon Ixus 150)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.