NOORDHORN: Waardering van wethouder Bakker voor wandelmatadoren van “De Molshoop”!

Ja, ik geef het toe… Vaak wantrouw ik de woorden van officiële gezagsdragers en neem de uitspraken van bijvoorbeeld B’s en W’s met zoveel korrels zout dat het niet goed meer is voor mijn bloeddruk…
Maar deze keer! Stop! Ik zwijg!
Aandacht voor het geschreven woord van wethouder van Onderwijs en Sport Henk Bakker:

Aan de leerlingen van groep 8 van De Molshoop
Gisteravond mocht ik jullie speciale medailles omhangen en namens de gemeente Zuidhorn een roos aanbieden – als beloning voor 60 kilometer wandelen in vier avonden. Het was gezellig met de disco op het plein, maar door het lawaai en de regen konden we niet echt met elkaar praten. Daarom wil ik jullie nog iets zeggen via dit mailtje.
Het is heel uitzonderlijk dat De Molshoop de jarenlange traditie heeft gekend van 4 x 15 kilometer tijdens de avondvierdaagse. Daaraan kun je zien dat De Molshoop een heel bijzondere openbare basisschool is en dat Noordhorn een bijzonder dorp is. (Cursivering+vet: JB) Hoe speciaal jullie school is, weten jullie beter dan ik, maar ik heb gisteravond duidelijk kunnen zien dat jullie een goede club vormen.
Jullie zijn de laatste groep 8 en dus ook de laatste groep kinderen die de basisschool afsluit op De Molshoop in Noordhorn. Dat maakt deze laatste 4×15 km. extra bijzonder voor de school, voor jullie ouders en natuurlijk voor jullie zelf. Het slechte weer was jammer, maar dat maakt het ook wel extra stoer, want jullie hebben echt moeten afzien. Dat geldt natuurlijk ook voor de ouders die meegelopen hebben.
Als gemeente zijn we heel trots op jullie en op De Molshoop. Daarom wil ik jullie, jullie ouders en het team van De Molshoop heel hartelijk bedanken voor jullie inzet om deze prestatie in bijzondere omstandigheden voor de laatste keer als De Molshoop te leveren. En ik feliciteer jullie natuurlijk met het uitlopen van 4×15 km. Dat is absoluut een sportieve prestatie. Tenslotte wens ik jullie heel veel succes op de middelbare school.
Hartelijke groeten,

Henk Bakker
Wethouder Onderwijs en Sport
Gemeente Zuidhorn

Gisteravond was ik minder stoer dan de Molshoopwandelaars. Het weer was te bar, mijn camera kiekmoe, mijn ledematen weigerden dienst….Geen intochtfoto’s dus, spijtig genoeg!
Daarom nog even de foto’s van dinsdagavond, op het betonpad aan de oostkant van het dorp. Als speciale hulde, BRAVO!
IMG_1963 verkl
IMG_1966 verkl
IMG_1967 verkl
IMG_1968 verkl
IMG_1969 verkl
IMG_1970 verkl
IMG_1971 verkl
©FOTO’S: jan blaauw, 3 juni 2014  (Canon you can)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, OBS De Molshoop, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.