NOORDHORN verandert: Tunnelwerk en scheepvaart – Foto’s 4 juni 2014 (Deel 1)

Meer Noordhorn??!  Zie ook:  http://www.bloeiendonkruid.com

Donderdag 5 juni 2014 – Blogtijdstip: Plm. 12.15 uur.
Een drukte van belang deze week, nauwelijks te befietsen, laat staan te belopen… Vanmorgen al vast de grootgrutter met een bezoekje vereerd, terug met volle fietstassen en enkele hamsters ter gelegenheid van ‘die voetballerij’ in Brazilië…. Nee, geen foto’s bij de tunnel gemaakt, er liggen nog genoeg van gisteren. En vanavond is het volleybal bij de Dörpsstee en de intocht van de Avond4Daagse op de Overtuinen in Zuidhorn…
Foto’s van gistermorgen vroeg:
IMG_0732 verkl
  IMG_0733 verkl
Er zijn werknemers van grondbedrijf Renkema actief (bij het afgraven van de bult?), maar rechts in de tuin van de Kruizinga’s zijn het denk ik mensen van Hak die met de leidingen bezig zijn…
IMG_0734 verkl
Er moet ook water weg kunnen, dan maar in de gehalveerde sloot voor het huis van Kruizinga… Ik hoop dat de sloot wordt ‘gerestaureerd’….
IMG_0736 verkl
Jongleren met buizen, de HAKkers zijn wel wat gewend…..
IMG_0738 verkl
Rechts de vrachtwagen van een gespecialiseerd bedrijf dat bij de pompkelder actief is… Plaatsing pompen?! Of plaatst dit bedrijf ‘slechts’ de toegangsdeksels op het dak van de pompkelder?! De man op het dak heeft gedeelten van buizen onder de arm….
IMG_0739 verkl
Topdrukte wat graven betreft… De open ruimtes tussen tunnel en omgeving worden gevuld. De grote bult op de achtergrond wordt kleiner, daar komt ruimte voor het tracé van de verlegde N355. En veehouder Holtman kan ook nog grond van de bult gebruiken voor het verbeteren van stukken land bij zijn bedrijf…
IMG_0740 verkl  IMG_0741 verkl
Betontimmerman Alje (met planken) en zijn GMB-kompaan (vervelend dat ik niet alle namen in één keer kan onthouden, dat was vroeger wel anders…) bezig op het dek van moot 5. Daar komt een afscheidingsmuur(tje), moet worden bekist. Vrijdag 6 juni (Morgen dus) wordt er beton gestort.
IMG_0743 verkl
De beide mannen duidelijker in beeld, eerst de verticale balken/planken, daarna de horizontale er dwars op…
IMG_0744 verkl  IMG_0745 verkl
Volgens Badwegbewoner Piet Bos (hij heeft verstand van dit soort zaken, meer in ieder geval dan ik…) heeft deze buis met de waterleiding te maken….
IMG_0746 verkl
Zo zag het er gistermorgen vroeg aan de oostkant uit. Het tunnelcomplex lijkt kleiner te worden door het ‘ingraven’…
IMG_0748 verkl
A.Hak is nadrukkelijk aanwezig, met de lege buizenaanhanger. De Zwagermankraan staat hier nog fier overeind, maar is gisteravond alsnog ingepakt en weggebracht. Alje en zijn timmermaat gaan kijken hoe de koffie smaakt….
IMG_0749 verkl
Inbegrepen bij het Project Noord/Zuidhorn is ook het isoleren van het huis van de Wieringa’s, “Wiandi” (Willem – Annie- Dirk?) Willem assisteert de vakman van Hoekstra Bouw.
IMG_0750 verkl
Jan Thijs de Haan als tuinman, van de nood een deugd makend: Schoffelend vanuit de leunstoel. Een goede tegenhanger van het dagelijks berichten over de Projectvorderingen…
IMG_0752 verkl
De “Aurora” vaart westwaarts richting spoorbrug en verder naar de sluis bij Gaarkeuken. Een van de grotere binnenvaarders:
IMG_0751 verkl
IMG_0753 verkl
In zijn kielzog een boot van de Provinciale Waterstaat, die sinds 1 januari jongstleden hier in Rijkswater vaart.. Even kijken bij de probleemoplossing van de verzonken Gasunie- en Enexisbuizen??!

WORDT VERVOLGD! (op http://www.bloeiendonkruid.com)

©foto’s: jan blaauw, 4 juni 2014 (Canon Ixus 150)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.