NOORDHORN: Verzonken buizen, scheepvaart, tunnelbouw, tuinvogels…. Foto’s 28 mei 2014

Woensdag 28 mei 2014 – Blogtijdstip: Plm. 15.15 uur.
Aan het eind van de morgen was het zo goed als droog, mooi moment om te “vertreden”. Rondje binnendoor via Torenstraat, Schipperstraat, Mokkenburg, kanaal, tunnelgebied… De lutje Canon bood uitkomst!
IMG_0639 verkl
Werkzaamheden door STERK (in heiwerk), Drachten. Aan de zuidkant van het kanaal, nabij sportzaal Westergast en korfbalvelden Zunobri. Hier werden in oktober 2013 twee belangrijke buizen verzonken voor Gasunie en Enexis. Later werden er beschadigingen ontdekt aan de coating van de buizen. Nu is er tot actie overgegaan. In een damwandkuip wordt bekeken of de beschadigingen ernstig zijn en of ze hier en nu kunnen worden aangepakt.
IMG_0641 verkl
Nee, waar de twee STERK-werkers mee bezig zijn, weet ik niet. Ik kan het niet ‘duiden’…. Ze zijn aan het worstelen met een dikke bundel kabels/slangen….
IMG_0642 crop verkl
Hiervoor ben ik te weinig insider….
IMG_0644 verkl
Succes!
IMG_0645 verkl
De “Masora” nadert, de brug gaat dicht (en opnieuw rijden er automobilisten door rood, je ziet het steeds vaker bij de brug…) Op de achtergrond de nu al bijna vertrouwde contouren van de nieuwe, vaste, hoge brug in aanbouw.
IMG_0648 verkl
De “Masora” oogt nieuw! Ligt diep, volgeladen!
IMG_0649 verkl
Ook een boot van 110 meter lengte, maar minder breed: 10,5 meter, terwijl de 110-meter-boten vaak 11,5 of 12,5 meter breed zijn. Tonnage: 2438, de bredere zitten meestal boven de 3000…
IMG_0651 verkl
Ik weet niet of ze al de hele morgen in de regen bezig zijn geweest, maar nu zijn ze er in ieder geval: Op de voorgrond een betongatenboorder (van een onbekend merk), links grondwerker Henk Abbring (van Mulders Loonbedrijf) en op de achtergrond betontimmerman Alje Kamminga (GMB).
IMG_0652 crop verkl
Uitsnede… Doel van het gaten boren? Vanmorgen moet ik meermalen het antwoord schuldig blijven…
IMG_0653 verkl
De brede balken die eerder dienst deden als ondergrond voor de super kraan, worden nu gebruikt voor de Mulder-grijper. Grond verplaatsen, met die natheid een glibberige toestand…
IMG_0654 verkl
Bijna over het hoofd gezien, een eenzame werker aan de buitenkant van moot 6. Aan de patronen op die buitenkant is iets van de ingewikkeldheid van de bekisting af te lezen, en de overgang van recht naar scheef….
IMG_0655 verkl
Mooi beeld! (Lutje Canon, je hebt het goed gedaan!)
IMG_0657 verkl
Thuis. In de achtertuin worden jonge mezen gevoerd door een onvermoeibare ouder. Pa (of moe…) pakt een zonnebloempit, ‘ontbolstert’ die en voert het aan de jongen… Die voerende mezenouders zien er verfomfaaid uit, maar gaan van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat door. Respect!
IMG_0659 verkl  IMG_0661 verkl

©foto’s: jan blaauw, 28 mei 2014 (Canon Ixus 150)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.