NOORDHORN verandert: OPEN HUIS bouwlocatie tunnel – Dag van de Bouw 24 mei 2014 – Deel 4 (slot)

Dinsdag 27 mei 2014 – Blogtijdstip: Plm. 11.00 uur.

Eerst even een belofte gestand doen… Ik zou de link vermelden naar de foto’s die Pieter Meulenhoff afgelopen zaterdagavond maakte met zijn vlieger. Unieke opnamen, kijk maar op http://wordpress.meulenhoff.org/?p=754

Vanmorgen al vroeg naar het grootdorp voor de aanvulling van de broodtrommelinhoud. Bij moot 5 van de tunnel waren de betonstorters inderdaad bezig het gewapende dek te vullen met Kijlstra-beton door middel van de Faber betonpomp.

Even pauze voor de betonstorters op het dek van moot 5....

Even pauze voor de betonstorters op het dek van moot 5….

Aan de andere kant van de ‘noodweg’ wordt druk gewerkt aan het opvullen van de ruimtes tussen tunnel en walkanten. Achteraan ligt nog heel wat grond dat toch verplaatst moet worden wil daar de verlegde N355 worden aangelegd. Hopelijk met een veel geleidelijker oplopend tracé dan aan de rotondezijde…. Wat er bij de rotonde niet goed is gegaan? Ik kan dat niet beoordelen, maar gisteren hoorde ik nog weer het verhaal over de te hoge ligging van de rotonde (minstens een meter…). Daardoor is de helling van tunnel naar rotonde op het oog te steil.

Voor de laatste keer terug naar het OPEN HUIS van afgelopen zaterdag 24 mei, tussen 10.00 en 16.00 uur. Velen maakten gebruik van de mogelijkheid de tunnelkuip van binnen te bekijken, te voelen, ruiken, de klank te horen…. En om promotie-materiaal van GMB en/of Martens en Van oord mee te nemen…:
IMG_9119 verkl
Ook groepsgewijs kwamen de geïnteresseerden naar de tunnel. Zoals leden van de Fietsclub “Het Ventieltje”, uit de omgeving van Noordhorn. (Niekerk? Oldehove?) Mooie gelegenheid om even uit het zadel te komen…
IMG_9120 verkl
En dan heb je meteen ruime aandacht bij de diverse halteplekken…
IMG_9125 verkl
Ondertussen blijven GMB’ers Janko Haaksema c.s. bezig het publiek bij te praten en te voorzien van voorlichtingsmateriaal.
IMG_9133 verkl
Even aandacht voor bekistingsdetails….
IMG_9134 verkl
En tussen container en bekiste wand is GMB-stagiaire Pim waar te nemen…
IMG_9143 verkl
Niet alleen geluidexperimenten in het overdekte deel (altijd een ‘must’! Deden wij zelfs als volwassenen…), ook spelen met licht en donker, en weerspiegelingen in het tunnelwater….
IMG_9149 verkl
“Weten jullie waar de fotograaf is?” Met de Solex in de tunnel, een originele manier van benaderen… (Na opening van de tunnel komen de brommers niet aan bod, noch fietsers en wandelaars…)
IMG_9152 verkl  IMG_9157 verkl
Even poseren in de tunnel zelf…. (Kan ik niet meer op zijn naam komen…)
IMG_9162 verkl
En daar gaat ie weer, terug naar de uitgang via moot 10…
IMG_9166 verkl
Ja, bij Martens en Van Oord zitten ze nog aardig in de promo-spulletjes… Brochures, pennen, ballonnen… Zelfs liniaaltjes om de breedte van de tunnel na te meten…
IMG_9170 verkl
Oei, aan de donkere lucht is te zien dat er opnieuw een schip met zure appels in aantocht is…
IMG_9172 verkl
In het voorbijgaan oud-collega Lammert Top gespot, uit Niehove. Vroeger schoolleider op CBS “De Wingerd”, schoolvoetballiefhebber en nu o.a. trainer van runnende kinderen….
IMG_9177 verkl
Charmant eindshot: Kastanjestraat-bewoonster Paula neemt Zorra mee om aan de tunnel te ruiken… Krijg ik toch nog een bui op mijn kop, heb ik er wel voor over!

©foto’s: jan blaauw, 24 mei 2014 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.