NOORDHORN verandert: OPEN HUIS bouwlocatie tunnel – Dag van de Bouw 24 mei 2014 – Deel 3

Maandag 26 mei 2014 – Blogtijdstip: Plm. 20.30 uur.

Had ik me nog zo stellig voorgenomen vandaag een inhaalslag te maken wat betreft de verwerking van de vele foto’s die ik de vorige week maakte. Vergeet het maar…. Het liep helemaal anders… Vanmorgen tamelijk vroeg aan de wandel. Zei een passant meteen al: “Ja, je moet er bij zijn! Er gebeurt weer van alles!” Bij de tunnel is de onttakeling van de eerste Mammoetkraan in volle gang:
IMG_0433 verkl
Ik heb alleen mijn lutje Canon meegenomen en na een beperkt aantal foto’s meldt het beeldscherm: Batterij leeg! Eerst weer naar huis, kop thee gedronken, mini-accu aan de oplader en zelf met de grote Canon terug naar het tunnelterrein. Heel wat foto’s gemaakt, tot na twaalven en toen knorde de maag zodanig dat het niet verantwoord was door te gaan met kieken… Vanmiddag bezoek van Roos, bijna HAVO-gediplomeerd. Haar tegemoet gefietst, Gé was al eerder naar het station vertrokken. Ik lopend terug van het grootdorp, ben ik toch weer blijven hangen bij de demontage van de Mammoet…. Tot alles op de vrachtwagencombinaties (Wat stond er nog maar op: “Convoi exceptionnel”?!) werd afgevoerd en ik na vieren thuis kwam. Roos met de trein van half zes terug, ik lopend naar het station om fietsend terug te keren. Zelfs toen nog enkele kiekjes gemaakt van Mammoet-vrachtwagens die de gedemonteerde kranen van bij de brugbouwput afvoerden… Hoe gek kan een kiekend mens zijn…
O ja, eerst nog even aandacht voor het volgende, want het ‘normale’ Noordhorner leven gaat ook door:
IMG_0376 verkl
Feestweek in Noordhorn: 1 tot en met 7 juni aanstaande!

Deel 3 van de OPEN-HUIS-foto’s, van afgelopen zaterdag 24 mei, bij de tunnellocatie. (Het vertrek van de Mammoet-kraan en zijn machinist Bertus komt later meer uitgebreid aan bod!):
IMG_9073 verkl
De stand van Martens en Van Oord. De jeugdige standhouders hebben er wel plezier in, Anne Adema bekijkt intussen de informatie die van zijn gading is (en in de GMB-tas past).
IMG_9087 verkl  IMG_9088 verkl
Best wel vermoeiend zo’n tunneltocht, maar…. Daar is de lach al weer! Zo’n dag was het!
IMG_9091 verkl
En zo blijft het een komen en gaan…. In de tunnel, naast de tunnel….
IMG_9092 verkl
Uitvoerder John is vandaag een van de informatieverstrekkers. Hij kwijt zich met plezier van deze taak en vindt hier een gewillig oor bij oud-bouwwerknemer, Anne Tillema.
IMG_9097 bew verkl
Net of het aan het eind van de morgen nog steeds drukker wordt, ondanks de dreigende bui die even later, rond de middag enige verfrissing veroorzaakt…
IMG_9100 verkl
Buiten wordt er op verschillende plaatsen door menigeen nog even verder “geëvalueerd”….
IMG_9101 verkl
Stagiaire Pim heeft zijn collega afgelost als parkeerwacht. Ook een klus die moet worden geklaard, Fysio Fit is tot 1 uur open; daarna kan er vrij worden geparkeerd. Tot dat tijdstip krijgen automobilisten andere mogelijkheden voorgeschoteld.
IMG_9103 verkl
Voor de mannen van TopTrans is deze zaterdag een normale transportdag, hier gaat er weer eentje, maar wie zit er  achter het stuur? Niet te onderscheiden…
IMG_9105 verkl
Van der Veen en Kamphuis, Grijpskerk en Zuidhorn. Beiden wel met een link naar het vroegere Noordhorn…. Slagerszoon Roelof staat er sportief op! Nee, hij is niet met zijn racefiets in de tunnel geweest…
IMG_9106 verkl
Ja, dat wil ie wel, even poseren voor de fotograaf! Een weblog-volger met zijn jonge spruit, ook even de tunnelsfeer geproefd.
IMG_9115 verkl
Ook ’s middags is de gulle lach aanwezig. Allemaal Zuidhorners op één plaat… Zouden er wel eens vaker zoveel Zuidhorners op één dag over de brug zijn gekomen?!

WORDT VERVOLGD!
©foto’s: jan blaauw, 24 mei 2014 (Canon EOS D400 en Canon Ixus 150)

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.