NOORDHORN verandert: Wegverlegging N355 – Wie werk(t)en eraan? Tableau de la troupe van GMB-werkers en ‘ingehuurden’….

Morgen, zaterdag 24 mei a.s., is er overdag een OPEN HUIS wat betreft het tunnelgedeelte van het wegverleggingsproject Noord-Zuidhorn. Van 10.00 tot 16.00 uur krijgen belangstellenden gelegenheid een kijkje te nemen in, op en rond het tunnelcomplex. Hoe ziet het eruit? Is het groot genoeg voor twee vrachtwagens naast elkaar? Hoe staat het met geluidshinder? Hoe ‘verdwijnt’ het regenwater? Etc. Er zijn GMB-ingewijden aanwezig om vragenstellers informatie te verstrekken, er is GMB-fotomateriaal, er zal denk ik ook wel een bekertje koffie of thee te verkrijgen zijn… (Nee, de Dorpsbelangensnacks zijn ’s avonds te koop bij het leggen van die 68-meter-lange Haitsmaliggers op de pijlers van de nieuwe brug!)
Zoals uit het meest recente weekbericht 21/22 van de Provincie Groningen blijkt (zie http://www.bloeiendonkruid.com), ligt het project Noord-Zuidhorn prima op koers. De aanvankelijke vertraging is meer dan goed gemaakt o.a. door de meevaller van de zachte winter. Dat betekent ook dat het personeelsbestand ter plekke langzamerhand wordt uitgedund. Vertrouwde gezichten verdwijnen naar elders waar nieuwe bouwprojecten op stapel staan. Kraanmachinist Bertus is een van de eersten die vanaf volgende week niet meer Noordhorn als werkplek hebben. Zijn collega Louis volgt aan het eind van de komende week…
Nog éénmaal de (bijna) complete ploeg tunnel- en brugwerkers bij elkaar, op de kiek in de tunnel, als huldeblijk aan… en met de groeten van….
IMG_0364 bew verkl
De proeffoto met de lutje Canon (Ixus 150): Timmerlui, staaldraadvlechters, grondwerkers, voormannen, uitvoerders, kantoorwerkers, kraanmachinisten, managers, grijpermachinist Harrie, stagiaire Tim…. Nee, je krijgt niet iedereen op zo’n moment bij elkaar: Secretaresse Pia had een vrije dag, betontimmerman Alje Kamminga een vrije middag en timmerman/chauffeur/kraanstuurman Jan heb ik ook niet gezien…. Zij horen er ook bij (nee, ik heb ze niet op de foto ‘gefotoshopt’….)
Wat mij betreft: HULDE voor deze aanpakkers!
IMG_8973 verkl
En na Noordhorn geluk en bouwplezier elders in den lande, of waar dan ook…

©foto’s: jan blaauw, 23 mei 2014 (Canon Ixus 150 en Canon EOS D400)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.