NOORDHORN verandert: Vorderingen tunnel -, weg- en brugwerk – Foto’s 20 mei 2014 – Deel 3

Zie ook:  http://www.bloeiendonkruid.com

De eerste korte ligger wordt behoedzaam op zijn plaats gelegd, tussen pijler en landhoofden aan de zuidkant van de NVH-brug

De eerste korte ligger wordt behoedzaam op zijn plaats gelegd, tussen pijler en landhoofden aan de zuidkant van de NVH-brug

Donderdag 22 mei 2014 – Blogtijdstip: Plm. 18.30 uur.
Vanmorgen voor 9 uur op pad naar het kanaal aan de noordzijde, op de Batavus. Daar met hesje en helm op het terrein gelaten en de pijler beklommen, waar uitvoerder John en stagiaire Tim al een daalders plekje innamen. Uniek zicht op de ligleghappening aan de zuidkant, waar twee gigantische kranen de vier korte liggers op hun plek, van zuidelijke pijler naar zuidelijke landhoofden, legden, met behulp van monteurs van Haitsma Beton.
Na deze verrassende fotoshoot terug naar huis: STEMMEN! Vervolgens de wekelijkse tocht naar de grootgrutter, op de terugweg gekiekt bij de tunnel (de KNOLkraan vertrok…) en…. Even bijkomen! (Je wordt ouder…) Vanmiddag “gien rust ien t gat…”, op de fiets een rondje langs postagentschap, bakker en apotheek…. Drukke donderdag voor een gepensioneerde….
De derde fotoreeks van afgelopen dinsdag 20 mei, eerst ’s middags langs het kanaal, daarna bij het tunnelwerk langs….:
IMG_8544 verkl
Zicht vanaf het betonpad tussen Noordhorn-oost en Spanjaardsdijk, richting talud en bouwput NVH-brug. Er stuift een ???? voorbij…. (Ik vergeet die naam iedere keer… Wacht eens, een squad??!)
IMG_8549 bew verkl
Het bruggebeuren op ruime afstand…. Ook hier is de Zwama-activiteit goed waar te nemen. Er wordt nog steeds af- en aangereden, beter: aan en af….

IMG_8550 verkl
Wel een boot en een grijper, maar het zaakje staat stil… Pech? De klep bij de kraanmotor staat open…
IMG_8551 verkl
Aan de noordkant gaat het grondtransport onverdroten verder, Zwama hier, Zwama daar, Zwama lijkt overal te zijn….
IMG_8556 verkl
Op de voorgrond: de Con Zelo (= met ijver…), op de achtergrond de Talerna (= ???) Dubbelschipbeeld, of dubbel scheepsbeeld?
IMG_8558 verkl
Geen woorden nodig….
IMG_8561 verkl
De man in de MvO-cabine, geconcentreerd aan het werk! Hoog tempo!
IMG_8562 verkl
Ook nu nog gaat Geometer Aart onverstoorbaar zijn gang. Zijn statief aan de noordkant, hijzelf met andere apparatuur aan de zuidzijde….
IMG_8564 verkl
Sterk ingezoomd op de situatie aan de zuidzijde, waar ruimte is gemaakt voor de ontvangst van twee giga kranen…. Rechts meter Aart, links? Ik durf het niet te zeggen…
IMG_8566 verkl
Rechts de zuidelijke pijler (waar ik gisteren, woensdag 21/05, nog op heb gestaan om de kranen te bekieken) en op de achtergrond de landhoofden. De ruimte ertussen wordt nu overbrugd door vier betonnen liggers van Haitsma Beton uit Kootstertille.
IMG_8567 verkl
De landhoofden aan de noordzijde, waar een ladder en een trap menselijke aanwezigheid veronderstellen. Deze landhoofden komen vrijdag 23 mei aan de beurt met vier korte liggers naar de pijler.
IMG_8568 verkl
Opnieuw gezwenkt naar de zuidzijde waar het oranje hesje en de blauwe helm toebehoren aan voorman Jeffrey, denk ik. En de arm van de grijper? De Blauwe Engel van Harrie?

WORDT VERVOLGD!
©foto’s: jan blaauw, 20 mei 2014 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200, uitgezonderd de eerste foto: Canon Ixus 150, d.d. 22 mei 2014)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.