NOORDHORN verandert: Vorderingen bij het kanaal, op het tunnelterrein – Foto’s 20 mei 2014 – Deel 4 (slot)

Donderdag 22 mei 2014 – Blogtijdstip: Plm. 22.00 uur.
IMG_0360 verkl

‘Oude bekenden’, terug aan de kanaalkant bij het oude gymgebouw aan de Westergast: STERK (in heiwerk) met werkeiland en kraan, en ook de “Hendrik” is present. Doel: Onderzoek schade verzonken buizen Gasunie/Enexis.

Vanavond het bekende ommetje gemaakt. Hernieuwde kennismaking met STERK (de onderneming gespecialiseerd in stampwerk), die ook in oktober 2013 prominent aanwezig was. Ben benieuwd naar de bevindingen…

Wat volgt, is de laatste reeks foto’s van afgelopen dinsdag 20 mei. Dan staan alleen nog de goed gevulde mappen van 21 en 22 mei in de wachtstand…. Met reusachtige telescoopkranen en betonliggers van heb ik jou daar… Kanaalwerk, tunnelbezigheden:
IMG_8571 verkl
De noordelijke pijler, waarop ik vanmorgen geruime tijd doorbracht met het fotograferen van de plaatsing van de korte liggers aan de zuidzijde (mijn tandartsafspraak volkomen vergetend…. Mijn verontschuldigingen…).  Aan de bovenkant zijn de scheef liggende “blokjes” te zien, waar de liggers precies op passen: Vier aan de buitenkant, zeven aan de kanaalkant….
IMG_8572 verkl
De noordelijke pijler in de breedte, hier nog met tijdelijke leuning. Hier zijn de “blokken” beter te zien. Voor de vier liggers, de korte, richting de landhoofden; en  de zeven liggers over het kanaal, van pijler tot pijler.
IMG_8573 verkl
Voorlopig afscheid van de brugbouwput, waar beide pijlers als wachters het beeld bepalen. Verderop de overslag van grond bij de Martens en Van Oord installaties….
IMG_8575 verkl
De gretige grijper aan de noordkant van de tunnelkuip-oost… Grond aanvullen, vlak maken, aanstampen, maar de damwanden moeten er nog wel uit…
IMG_8577 verkl
De noordwestkant van de tunnel, het dek van moot 5, waar de wapenaars heer en meester zijn, en zorgen voor een gedegen staaldraadconstructie…. Basis van ‘onvergankelijk’ beton…
IMG_8578 verkl
Aan het zuideinde van de ‘noodweg’   staat een vrachtwagencombinatie van GMB, steeds voller gepakt met vooral bekistingsmateriaal. Links chauffeur Jan, in het  midden Raymond en René, en op de auto??!
IMG_8580 verkl
Aan het eind van moot 5 wordt ook staande bekisting aangebracht. Uiteindelijk komt daar ook een afscheiding, net als tussen moot 1 en 2  aan de oostkant….
IMG_8582 verkl
Leuk gevonden! Al weer een spandoek erbij! (Ik had het woordje “goed” er nog bij willen hebben, maar dat paste er niet meer op…)
IMG_8585 verkl
Er wordt niets aan het toeval overgelaten, alles moet goed vast! Chauffeur Jan moet onderweg niets verliezen! Of rijdt er iemand anders? Voor hem geldt hetzelfde….
IMG_8588 verkl  IMG_8589 verkl
IMG_8590 verkl
Gereed voor vertrek? Rijden maar! Bestemming?!
IMG_8591 verklJPGKraanmachinist Bertus heeft de giek horizontaal gelegd. “Uit voorzorg!” Er zijn forse onweersbuien voorspeld, met mogelijk windstoten, rukwinden…. Vandaar! (Is niets van uitgekomen, gelukkig!)
IMG_8592 verkl  IMG_8593 verkl
Soms even kruip door, sluip door… Pas op, stoot je hoofd niet!
IMG_8597 verkl
Laatste dinsdagmiddagbeeld: De ruimte tussen wal en tunnel is hier al aardig opgevuld en aangestampt, dichtgereden… De damwanden steken nog net boven de grond uit… KNOL komt om ze eruit te trekken! (= trillen….)

©foto’s: jan blaauw, 20 mei 2014 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200; behalve de eerste foto, die is van 22 mei 2014, gemaakt met de lutje Canon (Ixus 150)

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.