NOORDHORN verandert: Vorderingen tunnelbouw – Foto’s 20 mei 2014 (1)

Meer Noordhorn???! Vergeet niet http://www.bloeiendonkruid.com  te bezoeken!

Woensdag 21 mei 2014 – Blogtijdstip: Plm. 18.15 uur.
De ontwikkelingen zijn voor mij fotografisch haast niet bij te houden…. Vooral na de MANBAK-story van afgelopen vrijdag 16 mei is er nog veel meer beeldmateriaal bijgekomen! Of verengt mijn werkelijkheid steeds meer en beperkt zich verhevigd tot datgene wat er bij de Langestraat Zuid en bij het kanaal gebeurt? Tunnelvisie??! (Ik geef de schuld aan het antibioticum…. Maar ik voel me redelijk opgeknapt, ondanks enige voorjaarsmoeheid, maar ja, wie voelt die niet??!)
Foto’s van gisteren, dinsdag 20 mei jongstleden! Een paar beelden onderweg, naar het tunnelgebeuren, maar de meeste zijn inderdaad van datgene wat zich bij de Langestraat Zuid afspeelt. Overigens komt het eind van het project in zicht. De ene super kraan (van Bertus) wordt komende maandag afgebroken. De andere (van Louis) blijft tot volgende week vrijdag en verlaat dan “de Noordhorner dreven”…. En die beeldbepalende kranen niet meer in de skyline, dat wordt even wennen…:

IMG_8482 verkl
Een van de mooiere plekjes in Noordhorn, in elk jaargetijde. En nu zonder auto’s! (Maar ja, staat er zo’n ontsierend bord links…)
IMG_8484 verkl
Ja, ook dit is een sfeervolle stee, al hoop ik niet dat hier binnenkort Round Up wordt gebruikt… Dat zou zonde zijn!
IMG_8486 verkl
Af en toe kom ik een oud-leerling tegen, vaak ‘in functie’… Zoals hier. Schilder André Oosterhuis die het huis van de familie Den Boef (vroeger Wieringa, daarna Wildeboer) een facelift geeft. Het ziet er picobello uit! En André ook! (En ja, hij zou ‘s  middags zijn pet opzetten….)
IMG_8490 verkl
Het tunnelgebied met pal naast de ‘noodweg’ het domein van de draadvlechters. Zij wapenen het dek van moot 5, zodat ook hier binnen afzienbare tijd de betonstorters aan de slag kunnen… Aan het eind van moot 5 wordt ook al zichtbaar dat daar een muurtje komt, ter afscheiding. (Net als op de grens van moot 1 en 2).
IMG_8491 verkl
Af en toe even in “de papieren” duiken, want ook bij wapenen geldt dat theorie de praktijk vooraf gaat…
IMG_8492 verkl
Aan de oostkant van de tunnelkuip, ter hoogte van de woonstede van de familie Kruizinga, wordt de lege ruimte tussen wal en tunnelwand gevuld met aarde. De kraan met de lange arm is van Mechielsen, de Hitachi-grijper, dat weet ik even niet… Op de voorgrond de damwandplaten die nog moeten worden verwijderd. (Is vandaag, 21 mei, gebeurd door KNOL Akkrum)
IMG_8496 verkl
Mooi lijnenspel met die twee prachtige machines! En het werk dat ze verrichten is zichtbaar en trekt toeschouwers!
IMG_8500 verkl  IMG_8502 verkl
IMG_8504 verkl
IMG_8505 verkl
Even terug naar de andere kant, waar timmerman Alje Kamminga met het ‘schoonmaken’ van de rand bezig is….
IMG_8506 verkl
Zo is het beter te zien!
IMG_8508 verkl
Deze ervaren rot weet wat ie doet en hoe het moet!

WORDT VERVOLGD!
©foto’s: jan blaauw, 20 mei 2014 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.