NOORDHORN: Paarden en tunnelfoto’s extra – Maandagavond 19 mei 2014

Nog even terug naar gisteravond, naar maandag 19 mei jongstleden, toen ik een slenterommetje maakte langs de gebruikelijke route: N355 (fietspad), Mokkenburgweg, Industrieweg, kanaal, paralleweg N355, tunnelterrein etc. Heerlijk weer, maar niet om hard te lopen….:
IMG_0283 verkl
Bij huis geprobeerd in de achtertuin wat vogels te kieken, maar het overdadige licht speelde me parten. Een Turkse tortel en twee mussen (of drie…) in een groene omlijsting…
IMG_0291 verkl
Langs de Industrieweg mag ik graag kijken naar de daar vaak grazende paarden. In het weiland geen paard te zien, maar wel twee op stal. Ze keken met verlangende blikken naar het uitverkoren paard dat op het land achter Piet Bos zijn huis werd getraind. Af en toe even hinniken om kenbaar te maken ook wel die wei in te willen… Overigens zij nog opgemerkt dat de paarden hun stal hebben in de vroegere kleedruimte van het zwembad, het enige dat nog herinnert aan de tijd van het openluchtbad (1930-1970).
IMG_0294 verkl
Bij het tunnelgedeelte aan de oostkant zag ik dat er een begin was gemaakt met het vullen van de ruimte tussen de wal en de tunnelwand. (Daarmee is GMB vandaag, dinsdag 20 mei, verder gegaan… Hier staat de damwand nog, maar die is intussen verwijderd…)
IMG_0295 verkl
IMG_0296 verkl
Aan de andere kant van de ‘noodweg’ is de randbekisting aangebracht. Kunnen de wapenaars aan het werk, en later de betonstorters…
IMG_0298 verkl
Al vanaf de Oosterweg viel de grote kraan van bouwbedrijf Kooi op. De jongens van Kooi willen ook graag meedoen met de Dans der Kranen… Hier steekt de kraan met Kooivlag uit boven het huis van Engbert Bergman aan de Moeshorn, maar Kooi is bezig bij de buurman….
IMG_0303 verkl
Vanaf de Noordwijkweg is het duidelijker te zien. De gele Kooi-verschijning staat opgesteld bij het pand van Tiemen Helmus, waaraan het nodige wordt vertimmerd.

©foto’s: jan blaauw, 19 mei 2014 (Canon Ixus 150)

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.