NOORDHORN verandert: Binnenvaart tussen oude en nieuwe brug…. Foto’s: 15 mei 2014

Donderdag 15 mei 2014 – Blogtijdstip: Plm. 21.45 uur.
Vandaag een steeds mooiere dag en met mijzelf gaat het ook redelijk, dank je…. Vanmorgen vroegtijdig naar het grootdorp voor de wekelijkse boodschappen. Onderweg even gekiekt bij de oude brug richting nieuwe: Opvallend veel scheepvaartverkeer, waaronder een achteruit varende baggerschuit…. Later op de middag nog een poosje met de grote Canon op stap, langs het kanaal richting NVH-brug. Ook nu een drukte van belang op het Van Starkenborghkanaal (waarvan later meer op http://www.bloeiendonkruid.com). Een vlootschouw door middel van een kiekjesshow:
IMG_0193 verkl
Vanmorgen, een uur of kwart over 9, onderweg naar de grootgrutter. Frisjes, inderdaad. Opvallend veel schepen in dit gedeelte tussen oude en nieuwe brug…. Waaronder de “Radu”, die aan bakboordzijde wordt gepasseerd door de achteruit varende, lege ???? (Het zou de “Beaufort” kunnen zijn….)
IMG_0194 verkl
De “Radu” heeft dus als thuishaven Tilburg…. Zo kom je nog eens ergens…
IMG_0197 verkl
Kijk, links het achteruit varende, naamloze schip. Leeg…. Op weg naar een baggerplek om gevuld te worden. Dan weer voorwaarts naar een van de losplaatsen van Martens en Van Oord. Nog meer bagger voor de grondlichamen….
IMG_0198 verkl
Vanmiddag vooral foto’s gemaakt met de grote Canon (die komen op de andere weblog: http://www.bloeiendonkruid.com). Toch ook een paar met de lutje Canon, de Ixus 150. Zoals deze, bij de noordelijke pijler. Links en rechts zijn platformen zichtbaar waarop de telescoopkranen worden geplaatst die eind volgende week de liggers op hun plek moeten tillen.
IMG_0200 verkl
De zuidelijke pijler met verder naar achteren, en hoger, de landhoofden in aanbouw. Dat is toch nog even doorpakken om de boel tijdig klaar te hebben voor de Grote Liggerlegshow…. (Op 22, 23 en vooral 24 mei a.s.)
IMG_0202 verkl
Mooie opname!  KNOL (Akkrum) pakt zijn biezen. De tijdelijke damwandkuip is verwijderd; de nieuwe, permanente damwand is geslagen en gevuld met grond. KNOL heeft zijn werk gedaan, KNOL kan gaan….
IMG_8210 verkl
En wat hebben we daar, te midden van al die grotere schepen? De “Pluimpot”, inspectieboot van Rijkswaterstaat, thuishaven: Roermond. Op zoek naar (de) diepte? Of wordt er iets anders onderzocht?
IMG_8211 verkl
File….. Ook bij de binnenvaart…. Toch geen eerbetoon aan de “Pluimpot”? Of komt er achter mij iets aan, iets indrukwekkends??! (Kijk op: http://www.bloeiendonkruid.com)

©foto’s: jan blaauw, 15 mei 2014 (Canon Ixus 150 + Canon EOS D400)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.