NOORDHORN verandert: Boterbloemenwei, “Anna Maria” en tunnelwerk: Foto’s 13 mei 2014 (Deel 1)

Dinsdag 13 mei 2014 – Blogtijdstip: 21.30 uur.
Het loopt niet…. Met mijzelf bedoel ik…. Dip?! In ieder geval ‘belroos’ volgens de huisarts, een week lang veroordeeld tot ‘antibioticum’. (Nu ik dat woord hier neerzet, gaat het me enorm tegenstaan…)
Waar is de (glim)lach gebleven?! Gesneuveld tijdens de regenvierdaagse? Ik ga ineens ook verbanden zien die er niet zijn, volgens anderen. Vaak in een zwart-wit-verhouding… Zo van: Als we nou die langstebrugleggersterwereldmontagefestiviteit van zaterdag 24 mei schrappen, kunnen we dan ook een streep zetten door de tafelbrugversoberingsbijeenkomst van 27 mei???! (De enigen die daar wat moeite mee hebben,  zijn waarschijnlijk de mensen van de Dorpsbelangencatering en zaalhouder Bert Balk….) Ach, er zijn zoveel dovemans oren….. (Hoe het met mijn eigen gehoor is?!)
Plaatjes kijken van vandaag, de dertiende mei:
IMG_0143 verkl
De beboterbloemde westkant van het dorp langs de N355, met fluitekruid. (Ja, ik weet het, ik moet eigenlijk “fluitenkruid” schrijven, maar ik doe het niet….)
IMG_0144 verkl
De paarden van Piet… Eentje gekleed, twee bloot…. Grazend alsof er geen kieker in de buurt is….
IMG_0145 verkl
“Het paard is een edel dier”, met hoofd en benen…..
IMG_0147 verkl
Foto in de rubriek “Bijzondere vaartuigen op het Van Starkenborghkanaal”…..
IMG_0148 verkl
Het motorschip “Anna Maria”, een rondvaartboot met als thuishaven Eernewoude, dat wil zeggen Earnewald. Heeft het Groninger Provinciebestuur nu al een Friese rondvaartboot ingehuurd? (En Kootstertille, waar de beton leggers/liggers zijn vervaardigd voor de nieuwe, vaste, hoge N355-brug, ligt ook al in Friesland….)
IMG_0149 verkl
Kan de boot onder de tafelbrug door? Ja, zonder enige moeite!
IMG_0151 verkl
Er kan nog wel een handbreedte, nou, in ieder geval wel een handdikte tussen….
IMG_0152 verkl  IMG_0153 verkl
Een Kijlstra-betonauto komt uit de richting van de NVH-brug. Zal wel beton hebben gebracht voor de platformen die nodig zijn voor de telescoopkranen die op 22, 23 en 24 mei a.s. de Haitsmabalken op hun plaats leggen…
IMG_0154 verkl
Bij het tunnelterrein ben ik er nog net getuige van dat een fors bekistingselement (van moot 5) uit de kuip wordt getild door kraanmachinist Bertus. En hier op de begane grond in ontvangst wordt genomen door o.a. voorman Arjan en twee GMB-timmerlui…

VERVOLG op http://www.bloeiendonkruid.com
©FOTO’S: 13 mei 2014 – jan blaauw (Canon Ixus 150)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.