NOORDHORN verandert: Wegverlegging N355 – Foto’s vrijdag 11 april 2014

Zaterdag 12 april 2014 – Blogtijdstip: Plm. 21.00 uur.
Zoals reeds aangestipt op http://www.bloeiendonkruid.com stond deze zaterdag (met aangenaam aprilweer) in het teken van het voorjaarswelkom dat JT, samen met 12 andere ondernemers, vorm had gegeven bij het Bedrijfsverzamelgebouw aan de Handelsweg. Durf, werkkracht, vakkennis…. Drie JT-kenmerken, en daar mag van mij ook bij: Omgaan met mensen. Klasse!
Afgelopen vrijdag heb ik niet veel “aan de tunnel gedaan…”  Beetje tunnelmoe?! Even bijkomen in dit weekend, maandag a.s. weer met frisse moed met GMB op stap!
IMG_6125 verkl
Op mijn rondje, waarbij steeds een gedeelte langs het Van Starkenborghkanaal voert, zie ik de “Simcha” de oude verkeersbrug passeren. Wederom zo’n binnenvaarder met maximale afmetingen (als de vaarweg helemaal verbeterd is, komen er nog grotere…)!
IMG_6126 verkl
Afmetingen en tonnage…
IMG_6127 verkl
De tunnelmoten beginnen steeds duidelijker een gesloten geheel te vormen. René staat op de achtergrond te assisteren bij het ‘verzenden’ van bekistingsdelen… Komende donderdag 17 april a.s. (Normaal Witte Donderdag genoemd, nu “Betondonderdag”) wordt zowel het beton gestort voor het dek van moot 2, als voor de wanden van de opbouw van de pompkelder. Die dag is de noodweg helemaal afgesloten voor ALLE verkeer, dus ook voor fietsers.
IMG_6129 verkl
De wapenaars zijn nog intensief bezig op het dak van moot 2. Ze hebben de volgende week nog een paar werkdagen….
IMG_6130 verkl
Links wordt nog gewerkt aan de opbouw van de pompkelder. Daarvoor geldt dus hetzelfde: Komende donderdag staan de betonwagens en de betonpomp op de stoep!
IMG_6132 verkl
Het imposante beeld van de tunnelbouw aan de noordwestkant… Op de voorgrond de vloer van moot 5, waar komende woensdag beton wordt gestort. Daarachter in moot 6 de gecompliceerde werkzaamheden die moeten leiden tot volledige wandverbindingen met moot 7. Maar wat en hoe?
IMG_6133 verkl
’s Avonds nog eens tegen zonsondergang de ‘tunnelroute’. Hier de versmalde noodweg: Wel voor fietsers en wandelaars, niet voor snelverkeer. (Al hadden nog lang niet alle chauffeurs dat in de gaten… Of wilden ze dat gewoon niet??! Filosofie: Regels? Alleen als er politie te zien is…)

IMG_6134 verkl
Opvallend avondlicht over het oostelijke deel van de tunnel. De giek van de reuzen kraan is gestreken… Weekendrust!
IMG_6137 verkl
Zon over het noordwestelijke deel van de tunnel. Ik wacht nog even tot de zon echt ondergaat…
IMG_6141 verkl
Zonsondergang, altijd sfeervol!

©foto’s: 11 april 2014 (Canon Powershot A495)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.