NOORDHORN verandert: Weekbericht 14 Prov. Groningen (Yvonne Arnst)

 

Meer Noordhorn? Zie http://www.bloeiendonkruid.com

Vrijdag 4 april 2014 – Blogtijdstip: Plm. 18.30 uur.
IMG_6206 verkl
En al weer vloog een PROJECTWEEK voorbij… Vandaag voor de verandering een tamelijk donkere dag, maar de hoeveelheid neerslag (tot  nu toe….) was slechts het bewijs dat er nog zoiets als REGEN bestaat… Mag geen naam hebben, eigenlijk….
Het nieuwe weekbericht 14, opgesteld door Yvonne Arnst, zelfstandig communicatie-adviseur, opdrachten uitvoerend voor o.a. de Provincie Groningen:

Weekbericht week 14
4 april 2014

Werkzaamheden in de afgelopen week

Dankzij de prettige weersomstandigheden zijn deze week de geplande werkzaamheden met succes afgerond.

Werkzaamheden komende week
Bij de tunnel worden de komende week onder andere de bekistingselementen aangebracht en diverse andere voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd, zoals het vlechten van wapening. Het aanbrengen van het dek van moot 2 wordt gestart. Bij moot 3 wordt de ondersteuningsconstructie  verwijderd. Deze wordt verplaatst naar moot 2.
Nabij de brug wordt maandag het eerste deel van het landhoofd aan de zuidzijde van het kanaal gestort. Tevens wordt de pijler aan de zuidzijde voorbereid.
Maandag zullen omwonenden van de Langestraat (noordzijde) en de Rijksstraatweg grote voertuigen met betonnen geprefabriceerde elementen door de straten zien rijden. Dit is voor de nieuwe veetunnel ter hoogte van de kruising van het betonpad van de familie Holtman en de nieuwe weg. Maandag start ook de montage van die veetunnel.
De kraanschepen werken nog altijd verder aan het baggeren bij de bochtverruiming en in de omgeving van Aduard.

Langestraat vanaf 31 maart eenrichtingsverkeer
De Langestraat (tussen Oosterweg en parallelweg/N355; JB)  is eenrichtingsverkeer voor de laatste periode van de bouwwerkzaamheden. Het verkeer vanuit Zuidhorn kan via de Langestraat naar Noordhorn. Het verkeer vanuit Noordhorn wordt omgeleid. Het fietsverkeer vanuit Noordhorn mag wel via de Langestraat, maar beter en
veiliger is via de Schipperstraat.

Dag van de Bouw
Zaterdag 24 mei aanstaande organiseert GMB de “Dag van de Bouw” Die dag wordt de bouwlocatie van de tunnel opengesteld voor publiek. Van 10.00 uur tot 16.00 uur kunnen belangstellenden terecht voor meer informatie.

Webcams
De bouw van de tunnel is te volgen via webcams. Zie http://www.provinciegroningen.nl.

Contactpersoon GMB en noodnummer
De inloopmiddag is maandag van 14.00 uur tot 17.00 uur bij het hoofdaannemersbedrijf GMB aan de Industrieweg 5 te Noordhorn.
Janko Haaksema (GMB) is voor suggesties en klachten bereikbaar op telefoonnummer 06 – 53 58 71 59 of per mail via: gmbprojectzuidhorn@gmb.eu.

IMG_6208 verkl
©foto’s: jan blaauw, 2 april 2014 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.