NOORDHORN verandert: Felicitaties voor K.K. + laag schuimbeton…. Foto’s 3 april 2014

Donderdag 3 april 2014 – Blogtijdstip: Plm. 16.30 uur.
Tempo ligt niet hoog vandaag…. Boodschappen gedaan vanmorgen, daarna een blog geplaatst op http://www.bloeiendonkruid.com. Gegeten, gedut, gelezen, gewandeld….. Toch nog even gekeken bij het tunnelterrein, waar ik vanochtend ook al twee handenvol kiekjes maakte en informatie kreeg van een betonautochauffeur. Met dank! Vanmiddag lag de laag schuimbeton keurig op de bodem van moot 5, bedoeld als ondervloer, kan het zand eronder niet vervelend gaan doen…
  Verder was René samen met enkele collega’s bezig bekistingsdelen te verplaatsen richting de opbouw boven de pompkelder. Kan er worden gewapend en hup, verschijnen de betonauto’s…. (Zo beschreven gaat het nog sneller dan in de praktijk al gebeurt…):
IMG_5667 crop verkl
Voor ik verder ga, eerst een hartelijke felicitatie aan het adres van Kees Kranenburg, hoofduitvoerder GMB. Kees verjaart vandaag (volgens eigen zeggen en hij kan het weten!). Kees hoopt dat een van zijn verjaardagscadeaus een toegangsbewijs voor de bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax zal zijn…. Ben benieuwd!
IMG_6058 verkl
Toen ik vanmorgen terugkeerde van de grootgruttersondersteuningstocht (limiet: twee fietstassen), zag ik bij het tunnelterrein direct grenzend aan de ‘noodweg’ een opvallende combinatie van betonauto en betonpomp. De laatste wel van Faber, maar anders dan bij vorige gelegenheden.
IMG_6060 verkl  IMG_6061 verkl
De toeziende chauffeur (“Je moet het wel in de gaten houden!”) vertelde dat het om schuimbeton ging. In de tank van de betonwagen zat deze keer zo’n 7½ kuub, maar, zei hij, “deze schuimbeton, daar wordt lucht aan toegevoegd” via de rijdende ‘fabriek’ van Faber, en dan kan het wel uitdijen tot het dubbele…. Schuimend wordt het dan op de vloer ‘gespoten’. Bedoeld als onderlaag. Wordt snel hard en vormt dan een goede onderlaag voor de wapening, waarna er beton kan worden gestort. “Ga maar eens kijken!”
IMG_6062 verkl
Kijken doe ik… En kieken ook! Beneden in moot 5 zijn twee betonwerkers bezig met het spuiten van schuimbeton.
IMG_6063 verkl
Zo is het beter te zien. Wat zou dat diepere, rechthoekige vlak voor betekenis hebben?!
IMG_6066 verkl
Wat daar aan het eind van de spuit zit? Weet ik niet… Vast bedoeld om het schuimbeton gelijkmatig te verdelen over de zandbodem.
IMG_6067 verkl
Overzicht van moot 5. Deze klus duurt zo te zien niet zo lang…
IMG_6068 verkl
Vanmiddag om een uur of drie nog eens gekeken. Lag de ondervloer erin. Harden… En dan weer de volgende stap….
IMG_6073 verkl
Aan de oostkant waren René c.s. bezig met verplaatsen van bekistingspanelen van rechts naar links, naar de opbouw bij de pompkelder. Links ligt dakbekisting… Zeker bestemd voor het dek van moot 2….

©foto’s: jan blaauw, 3 april 2014 (Behalve de eerste…) Canon Powershot A495

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.