NOORDHORN verandert: Tunnel, ‘noodweg’ en bochtmisbruik…. Foto’s 28 maart 2014 – ’s ochtends

Zondag 30 maart 2014 – Blogtijdstip: Plm. 16.15 uur.
Zo, de belastingaangifte de deur uit, dat geeft een goed gevoel…. Nu afwisselend computeren en buiten van het mooie weer genieten…. De lange, koude voorjaarsperiode van vorig jaar wordt nu royaal gecompenseerd!
Foto’s van vrijdagmorgen 28 maart jongstleden, op weg naar de warme bakker in het grootdorp. De ‘noodweg’ lijkt bijna voor gebruik gereed, iets verderop is een lange aanhanger van Pikkert uit Hoogkerk gestrand in de bocht van de parallelweg en de kanaalweg. Na terugkeer uit Zuidhorn zie ik dat de combinatie vertrokken is, alleen buitensporige bandindrukken heeft achtergelaten…. Meer rijplaten nodig?!
IMG_6021 verkl
Zonnig beeld, vrijdagmorgen 28 maart zo tegen half tien. Moot 4 van de tunnel, waarover de noodweg een plek heeft gekregen. Het hekwerk ligt nog op een stapel, moet nog worden geplaatst. Links de leegte van moot 5, daarin wordt deze week een vloer aangelegd.
IMG_6022 verkl
Aan de overkant is Henk Abbring de deskundige van dienst, in de kelder van moot 5 is de kleine Wieringa actief bezig. Met Big Bags??! De platen op de tegenover liggende helling maken een verdwaalde indruk….
IMG_6025 verkl
De ‘kleine ‘Wieringa’ als tiller/verplaatser van Big Bags. Ook in de zuidoosthoek van moot 5, op de grens bij moot 4, wordt steun aangebracht.
IMG_6028 verkl
De betonstorters zijn bezig met het dak van moot 3. Rechts de bestuurder van de betonpomp, deze keer een rode van de NBC uit Leek. (Nee, geen Nederlandse Boeken Club…)
IMG_6031 verkl
Alles wat kleiner, maar wel ruimer, meer inzicht wat het geheel betreft.
IMG_6032 verkl
Op de voorgrond een betonauto van Kijlstra, meer op de achtergrond de betonpomp met de rode arm en de firmanaam NBC Leek. (= Nederlandse Beton Centrale, vermoed ik…)
IMG_6033 verkl
Zo te zien is de noodweg bijna gereed. Henk Abbring inspecteert, de Volvo-stuurman probeert uit en werkt wat schoonheidshoopjes zand weg….
IMG_6035 verkl
Aanhanger van Pikkert-truck die een te nauwe bocht moest bekopen met een ‘ontsporing’.
IMG_6036 verkl
Ja, zo is er via de parallelweg niet veel doorgaand verkeer mogelijk…. De Staphorster Henk Tippe (met zijn maat in een blauwe GMB-bedrijfsauto) ‘pakte’ toen maar de middenberm. Hij bleef eerst even staan:
En nu dacht je zeker dat de Staphorster wel even een oplossing had voor dit probleem??!”
Ik heb hem eerlijk verteld dat ik van Staphorsters geen onmogelijke dingen verwacht…..(Van anderen ook niet…)  “Mechielsen is onderweg…”
IMG_6038 verkl
Pikkert in het zonnetje met mislukte pikbocht….
IMG_6045 verkl
Te hulp snellende shovel, via de middenberm. Nood breekt wet…
IMG_6047 verkl
Na terugkeer uit het grootdorp resteerde dit beeld als bewijs van de eerdere aanwezigheid van de ontspoorde truck met aanhanger…
IMG_6048 verkl
De voortgaande betonstort…. Vanmiddag tegen tweeën maar eens weer kijken…. Opening noodweg! (Zou Jan Thijs de Haan een lint doorknippen??!)

©foto’s: jan blaauw, 28 maart 2014 (Canon Powershot A495)

WORDT VERVOLGD op http://www.bloeiendonkruid.com

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.