NOORDHORN/ZUIDHORN: Vervolgwerkzaamheden verlegging gasleiding

IMG_8667 verkl
Beeld van de verzinking van de nieuwe buizen van Gasunie en Enexis. Deze komen dieper te liggen dan de nu functionerende. De groeiende scheepvaart, ook wat de diepgang van de boten aangaat, maakt een diepere ligging van de leidingen noodzakelijk. De verzinking van de nieuwe buizen vond plaats op 6 oktober 2013. Als alles goed was gegaan, waren de oude buizen al verwijderd en de nieuwe in gebruik genomen…. Eigenlijk zou de kanaalweg bij het parkeerterrein van Koopman Transport al weer opengaan op 15 november 2013….  Een lang stilzwijgen en het gestremd houden van de weg wakkerden de geruchten aan. In ieder geval is er sprake van beschadigingen aan de buitenkant van de buizen die nader onderzoek onvermijdelijk maken. Dat betekent dat het kanaal weer op een bepaald moment moet worden gesloten voor alle scheepvaart en dat kan alleen maar als daarvoor vroegtijdig een vergunning wordt aangevraagd.
Nu heeft ook de gemeente Zuidhorn het stilzwijgen doorbroken. Op de Zuidhorner gemeentepagina van “Westerkwartier” (26 maart 2014) stond de volgende informatie:
2014-03-27 22-48-22_3280 verkl
Vreemd blijft het dat de gemeente nu net doet, alsof er sprake is van een nieuwe sluitingsperiode, terwijl de weg nog geen dag weer open is geweest….
IMG_9052 verkl
Werkzaamheden aan de noordkant van het kanaal op de plek waar in oktober 2013 de nieuwe buizen werden verzonken. Wanneer de geconstateerde beschadigingen aan de nieuwe buizen zijn ontstaan, en hoe dat is gebeurd, is niet met zekerheid te zeggen…. Eens zien wat er nu verder gaat gebeuren…. De kanaalweg blijft nog wel afgesloten tot de komende bouwvak, is de prognose.

©foto’s: jan blaauw, 6/10/2013 en 6/1/2014

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.