NOORDHORN verandert: Weekbericht 12 (Yvonne Arnst) Prov. Groningen + Foto’s 19 maart 2014 (Deel 2)

Vrijdag 21 maart 2014 – Blogtijd: Plm. 18.00 uur.

Urenlang regen, ongewoon… Vanmiddag klaarde het ingrijpend op, daar was ie weer, de zon! Heerlijk dat heldere licht, weg die grijze stemming, vergeten de nattigheid die zichtbaar werd in plassen en druppels op gebladerte.
Vanmiddag de gebruikelijke voettocht via Mokkenburg, kanaal en tunnelgebied. Met de lutje Canon nog wat kiekjes gemaakt, o.a. van de vorderende pogingen om over moot 4 het verlengde van de Langestraat Zuid te leggen… Zie het volgende weekbericht, opgesteld door Yvonne Arnst (communicatie-adviseur) in opdracht van de Provincie Groningen. En kijk vooral ook naar de tweede reeks foto’s van woensdag 19 maart jongstleden:

Weekbericht week 12 – 21 maart 2014
Werkzaamheden in de afgelopen week
Alle, voor deze week geplande werkzaamheden zijn afgerond. Zo is het beton gestort voor de wanden van moot 8 van de tunnel en de noordelijke pijler en de landhoofden van de brug.

Werkzaamheden in de week van 24 tot en met 28 maart
Bij moot 5 van de tunnel wordt de komende week gegraven. Hier wordt een buizenstelsel aangelegd voor de afvoer van regenwater. Vrijdag 28 maart wordt het dak van moot 3 gestort. Ook worden noord- en zuidzijde van de Langestraat weer met elkaar verbonden.
Voor de pijler aan de zuidzijde van de brug wordt het vlechtwerk aangebracht.
De kraanschepen werken nog altijd verder aan het baggeren bij de bochtverruiming en in de omgeving van Aduard.

Afsluiting kruising Langestraat/Rijksstraatweg
De Langestraat is, ter hoogte van de tunnel, tot 31 maart niet toegankelijk voor verkeer. De afsluiting is nodig om moot 5 van de tunnel te realiseren. Voor de fietsers is een alternatieve route uitgezet via de Schipperstraat. Het autoverkeer wordt omgeleid via de Langestraat (noordzijde). In de spits worden bij de Oosterstraat (= Oosterweg; JB) en de Industrieweg verkeersbegeleiders ingezet om het wegverkeer in goede banen te leiden.

Langestraat vanaf 31 maart eenrichtingsverkeer
Vanaf 31 maart wordt de Langestraat voor de laatste periode van de bouwwerkzaamheden,
eenrichtingverkeer. Dit betekent dat het verkeer vanuit Zuidhorn via de Langestraat naar Noordhorn kan. Het verkeer vanuit Noordhorn wordt omgeleid via de Langestraat (noordzijde van Noordhorn). Het fietsverkeer vanuit Noordhorn mag wel via de Langestraat. Dit is besloten in overleg met de verkeersadviseur van de politie Groningen en de gemeente Zuidhorn.

Webcams
Sinds vorig weekend zijn er twee webcams met live beelden van de bouwactiviteiten bij de tunnel online gezet. Helaas waren er te veel praktische bezwaren voor het ophangen van een camera bij de bouw van de brug. De webcams zijn vanaf maandag 24 maart te zien via www.provinciegroningen.nl.

Contactpersoon GMB en noodnummer
De inloopmiddag is maandag van 14.00 uur tot 17.00 uur bij het hoofdaannemersbedrijf GMB aan de Industrieweg 5 te Noordhorn.
Janko Haaksema (GMB) is voor suggesties en klachten bereikbaar op telefoonnummer 06 – 53 58 71 59 of per mail via: gmbprojectzuidhorn@gmb.eu.

IMG_5196 verkl  IMG_5198 verkl
GMB-Henk en collega zijn bezig met het gereed maken van bekistingspanelen. De panelen worden aan de betonkant ingesmeerd met een anti-plaklaag. Er moet geen beton aan blijven kleven…. De komende week krijgt moot 3 beton op zijn dak! (Zie weekbericht Yvonne Arnst hierboven!)
IMG_5203 verkl
De verkeersregelaars zijn standby en dat is nodig ook. Zeker als er een zandauto moet worden geladen. Dan gaat het N355-snelverkeer over één rijbaan, uitkijken geblazen. En dat doet het gros van de mensen perfect!
IMG_5205 verkl  IMG_5207 verkl
De Staphorster en uitvoerder Arjan ‘communiceren’ met de kraanmachinist. Alleen werkt de invallende zon belemmerend…
IMG_5208 verkl
Een van de af en aan rijdende kiepauto’s die grond afvoeren van ‘moot 5’…. Deze is van Fruitema uit Oude Pekela, niet louter Zwama-auto’s dus. De beide regelaars hebben hun strategische positie ingenomen, het verkeer reageert gedisciplineerd!
IMG_5210 verkl
Niet alleen de Volvo-graver is van Wieringa (Bedum), ook deze forse tractor met kiepkar. Sterk, behendig, snel…… Ook deze combinatie is ingezet voor het afvoeren van grond. Het gat wordt steeds dieper, de buizen voor hemelwaterafvoer kunnen (bijna) de grond in…
IMG_5212 verkl  IMG_5213 verkl
Luchtpost! Maar de Volvo-graver wil graag een andere afleverplek. GMB-Henk geeft het door aan de kraancommandant….
IMG_5214 verkl
Daar zweeft de kist al weer in de lucht, boven de grijper…. Nee, de kans dat de boel naar beneden smakt is nihil! (Zo gaan kraanmachinisten en grijperbestuurders ook niet met elkaar om….)

WORDT VERVOLGD!
©foto’s: jan blaauw, 19 maart 2014 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)


Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.