NOORDHORN verandert: Wegverlegging N355 – Langestraat Zuid gestremd, tunnel doorgetrokken…. Foto’s 19 maart 2014 (Deel 1)

Donderdag 20 maart 2014 – Blogtijd: Plm.18.00 uur.
In mijn hoofd (waar het wel vaker ‘een zooitje’ is…) is het nu ook wat ingewikkeld…. Op www.bloeiendonkruid.com ben ik nog met de foto’s van 18 maart bezig… Hier ga ik verslag doen van werkdag 19 maart en zijn tunnelactiviteiten… Inmiddels is het 20 maart en heb ik ook vandaag ter bekroning van het fraaie weer nogal wat foto’s gemaakt, die nog op hun beurt moeten wachten…. (Komt dit enigszins begrijpelijk over???!)
De afsluiting van de Langestraat Zuid dus, de omleidingen via Langestraat Noord en de Schippersstraat, het vlot ‘ontgraven’ van moot 5 van de tunnel, het verleggen van de Langestraat Zuid over moot 4, boeiende beelden!
IMG_5161 verkl
Beelden vanuit de tijdelijk doodlopende Langestraat Zuid bij de Kruizinga’s voor de deur. De nieuw ogende VOLVO-grijper van Wieringa uit Bedum is begonnen met weggraven van de oude noodverbinding met de N355 en de Industrieweg. De grond wordt in snel tempo afgevoerd door Zwama-auto’s. Bestemming?
IMG_5163 verkl
Moot 4 ligt nog vol spullen, maar die kunnen snel genoeg worden verwijderd. Op de achtergrond een ‘werkloze’ super kraanmachinist die naar ongewone drukte op de N355 kijkt. Het lijkt me niet de vertrouwde gestalte van Bertus… Een ‘nieuwe’?
IMG_5163 crop verkl
Uitsnede… Dit is inderdaad een andere kraanmachinist! Verlof? Vakantie? Geen ziekte hoop ik…
IMG_5166 verklIngewikkelde toestand… De waterafvoer loopt tijdelijk over moot 4…. De kleine grijper is aan de zuidkant van moot 4 grond aan het verplaatsen. De tussenruimte wordt gevuld en aangestampt….
IMG_5167 verkl  IMG_5168 verkl
De GMB-matadoren hebben in de middagpauze energie getankt, ze stralen weer iets uit van “Wij wassen dat varkentje wel even…”
IMG_5172 verkl
Mulder is ook weer present, houdt vooral het graven in de gaten. Op de achtergrond wordt de Zuidhorner oud-badmeester Feiko Jager wegwijs gemaakt door een hulpvaardige GMB’er. Woordvoerder Janko Haaksema zelf, of verkijk ik me??!
IMG_5174 verkl
De Volvo laadt de bak van de Zwama-kiepauto vol! Gaat deze grond naar het talud aan de zuidzijde van het kanaal? Daar moest nog (droge) grond bij, vertelde Janko Haaksema anderhalve week geleden.
IMG_5177 verkl
De grijper neemt een hap, altijd prijs! Zou daar niet meer iets waardevols tussen zitten, of is de kans daarop klein op deze plek?
IMG_5182 verkl IMG_5183 verkl IMG_5184 verkl
GMB-Henk lijkt een rituele dans te maken rond het pakket dat net via de “luchtpost” is afgeleverd. Bekistingsdelen voor het dak van moot 3?
IMG_5185 verkl  IMG_5186 verkl
De bekistingspanelen worden per stuk naar hun plaats van bestemming getild…..
IMG_5188 verkl
Wieringa blijft Zwama ‘voeden’…. Nee, de verkeersregelaar staat ver genoeg weg, geen kluiten op zijn pet…
IMG_5190 verkl
GMB-Henk spuit “speciaal goedje” op de onderkant van een bekistingspaneel, een anti-baklaag, plakt er geen beton aan vast.
IMG_5193 verkl  IMG_5195 verkl
GMB-Henk en zijn collega maken er geen half werk van! Het moet goed en het zal goed! Of GMB-Henk daarna dreigend met de spuit op de fotograaf afstapt? Nee, hoor! (Daar is dat spul ook veel te duur voor….)

WORDT VERVOLGD!
©foto’s: jan blaauw, 19 maart 2014  (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.