NOORDHORN verandert: Weekbericht 11 Prov.Groningen + Reactie Frits Mesker

Zonnig begin, grijs einde van deze drukke vrijdag 7 maart: Het is nu plm. 18.00 uur. Aan het eind van de morgen buiten om naar de bouwput van de NVH-brug aan het Van Starkenborghkanaal gefietst en daar met de grote Canon veel gekiekt, ook bij de landhoofden aan de noordkant. Een gemoedelijke uitvoerder vond dat ik wel wat dichterbij mocht komen, kon ik beter zien hoe het er dáár uitzag. “Als je maar geen gekke dingen doet…” (Gekke dingen, op mijn leeftijd???!) Deze foto’s komen later…. Nu eerst aandacht voor het weekbericht van Yvonne Arnst i.o.v. de Provincie Groningen, week 11. En voor een opmerking van Frits Mesker aangaande het dagelijkse werk van een kraanmachinist…:

De betonpomp van Faber bij moot 3, vullen maar!

De betonpomp van Faber bij moot 3, vullen maar!

Weekbericht week 10
7 maart 2014

Werkzaamheden in de afgelopen week
Het mooie voorjaarsweer van de afgelopen dagen heeft ook een positief effect op de
bouwwerkzaamheden. Het storten van de wanden van de moten 3 en 6 is met succes afgerond. Het ontgraven van het nieuwe vaarwegprofiel gaat zoals verwacht.

Werkzaamheden komende week
De laatste vloer, die van moot 10 van de tunnel, wordt volgende week gestort. Vrijdag 14 maart worden de wanden van moot 8 aan de westzijde van de tunnel gestort.
Diezelfde dag wordt de machine aangevoerd om de tijdelijke stalen constructie naast de
tunnelelementen te verwijderen. Het verwijderen van deze constructie gebeurt op vrijdag 14 maart en maandag en dinsdag 17 en 18 maart.
De pijler aan de noordzijde van de brug wordt donderdag 13 maart gestort. Volgende week worden ook de laatste palen van de landhoofden gesneld.
De twee kraanschepen werken op twee locaties in het Van Starkenborgh-kanaal; één nabij debochtverruiming, het andere vaartuig nabij Aduard.

Afsluiting kruising Langestraat/ Rijksstraatweg: 17 maart tot en met 28 maart 2014
Het dek van moot 4 van de tunnel is gesloten. Hierover wordt de Langestraat aangelegd.
In nauw overleg met de gemeente Zuidhorn en op advies van de politie is ervoor gekozen om de tijdelijke aansluiting op de Langestraat – Rijksstraatweg (N355) twee weken af te sluiten. De afsluiting is nodig om moot 5 van de tunnel te realiseren. De weg wordt ook volledig afgesloten voor fietsverkeer. Er wordt een alternatieve route uitgezet via de Schipperstraat.
Het autoverkeer wordt gedurende de afsluiting omgeleid via de Langestraat (noordzijde). Tijdens de spitsuren worden bij de Oosterweg en de Industrieweg verkeersbegeleiders ingezet. Dit is om het wegverkeer in goede banen te leiden. Wij vragen de weggebruiker de instructies van deze verkeersbegeleiders goed op te volgen.

Contactpersoon GMB en noodnummer
De inloopmiddag is maandag van 14.00 uur tot 17.00 uur bij het hoofdaannemersbedrijf GMB aan de Industrieweg 5 te Noordhorn.
Janko Haaksema (GMB) is voor suggesties en klachten bereikbaar op telefoonnummer 06 – 53 58 71 59 of per mail via: gmbprojectzuidhorn@gmb.eu.
IMG_5690 verkl
De betonstorters vullen de gewapende wanden van moot 3. De bestuurder van de betonpomp staat voor het bekistingspaneel, knoppenkastje ongetwijfeld voor zijn buik…

Dan een berichtje van Frits Mesker, niet alleen trouwe, maar ook kritische volger van deze weblog. Frits vindt dat ik het beter niet over een mammoetkraan kan hebben als ik de super kraan bedoel aan de oost- of de noordwestkant. (Een mammoetkraan is de rode kraan die wel eens te hulp schiet…) En gelijk heeft Frits! Wat verder hout snijdt:
Wat heeft de machinist in zijn handen….. Wat dacht je van een vetspuit?  Zo’n kraan moet ook onderhouden worden! Verder niets dan lof voor jouw bezigheden! Gewoon doorgaan en je niet teveel aantrekken van mijn advies(?)
Groet,
Frits
IMG_4349 crop verkl
De kraanmachinist met zijn vetspuit, voor het onderhoud van de super kraan…

©foto’s: jan blaauw, 5 en 6 maart 2014

 

 

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.