NOORDHORN verandert: Wegverlegging N355 – Tunnel + NVH-brug – Foto’s 3 februari 2014 (deel 2)

Qua licht een prachtige dag, al maken de scherpe contrasten het af en toe moeilijk ‘evenwichtige’ foto’s te maken…. Vanmiddag er toch even op uit met de grote Canon, langs de tunnelbouw en daarna naar de bouwplaats van de NVH-brug (nieuw, vast en hoog….) En maar kijken, en maar knippen…. Impressies:
IMG_2718 verkl
Tussen de gestorte wanden is keurig opgeruimd. Wordt dit materiaal allemaal afgevoerd en elders hergebruikt? De zeildoeken bijvoorbeeld…
IMG_2719 verkl
De gestorte wand aan de noordkant van tunnelsegment 4. (Er zijn in totaal 10 tunneldelen…) De dilatatie band is goed zichtbaar. Nauwelijks voor te stellen dat de gestorte wand een halve meter dik is…. (Maar je verkijkt je heel gauw op de afmetingen, als je op afstand de tunneltoestand in ogenschouw neemt…)
IMG_2720 verkl
De tunneldelen 4, 3, 2, 1…. (Of moet 1 nog worden uitgegraven, daar waar de bult grond ligt?) In ieder geval lijkt het keldergedeelte bijna klaar voor nieuwe betonstortactiviteiten… Het speciale zand gelijkmatig verdeeld, daarop bewapening…..
IMG_2722 verkl
De zandlaag moet nog vlakker. Is dat Mulder (blauwe helm) die daarmee bezig is? En dan vloeibare beton erop gespoten, op de vloer, niet op Mulder…..
IMG_2727 verkl
Afvoer door middel van de grote hijskraan. Bekistingsdelen? In ieder geval uit de tunnelkuip verwijderd naar de begane grond, bóven….
IMG_2730 verkl
Even fotografisch ‘gluren’ vanaf de noordwestkant….
IMG_2732 verkl
Aan de overkant in de tunnelkuip noordwest is deze ‘artiest’ bezig met zijn evenwichtskunde. En daarbij geeft hij met zijn vrije hand aanwijzingen aan de kraanmachinist, die hem ook nog eens aan het lachen maakt….. Het is een zonnig-vrolijke maandag, om in te lijsten!
IMG_2734 verkl
Een andere tunnelwerker heeft net een verrassingspakket in ontvangst genomen. Of is het andersom? Maakt deze kuipbewoner er zelf een pakket van dat moet worden weggetakeld?
IMG_2738 verkl
Aan de tegenover staande wand werken ook al luchtacrobaten…. Nee, dit is niks voor mij, deze ‘leerling’ houdt beide voeten op de grond…..
IMG_2742 verkl
Hier wordt op hoog niveau een duet uitgevoerd, met hulpstuk… Dat hulpstuk lijkt me nodig om bekisting aan te bevestigen.
IMG_2743 verkl IMG_2744 IMG_2745 verkl
Deze werknemer bevestigt een riem om zijn middel, met een gereedschapstasje. (Veronderstelling van mij…) Hij staat op de steiger die eerder op de kant in elkaar is gezet en hier naar toe is ‘gevlogen’…..
IMG_2748 verkl
Zonovergoten overzichtsfoto van tunnelkuip noordwest…. (Delen 6 t/m 10….) Hier is nog heel wat werk te doen!

Wordt vervolgd op www.bloeiendonkruid.com
©
foto’s: jan blaauw, 3 februari 2014 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.