NOORDHORN verandert: N355 Tunnelbouw – vorderingen dinsdagmiddag 21 januari 2014

Vanmiddag ondanks de indringende, vochtige kou toch een rondje gemaakt langs o.a. de beide tunneldelen aan weerskanten van de N355-afslag bij de Langestraat Zuid. Intensief werken aan de bewapening tegen de bekistingswanden aan, dat valt het meeste op. De betonpomp was al weer van het podium verdwenen. Aan de  oostkant werd er ook gewerkt aan het keldergedeelte, maar dat is niet meer goed te zien vanaf de buitenkant…… Enkele foto’s ter illustratie:
IMG_5095 verkl
Vanuit het dorp komend, kijk je tegen deze kant van de tunnelkuip (oost) aan, de buitenkant van de hoge bekistingswand. Wordt de tunnel echt zo hoog? En daar de weg over? Of is er sprake van vertekening?
IMG_5096 verkl
Beeld vanaf de westkant. De vlechters op twee verschillende hoogtes, de “aanjager” beneden op de kuipbodem…..  Als dit vlechtwerk klaar is, wordt daar dus een andere bekistingswand tegen aan gezet, neem ik aan. En dan volstorten met beton….
IMG_5098 verkl
Totaalplaatje van de tunnelkuip oost, vanaf de westkant. Links en rechts de vlechters bij de bekistingswanden. Op de achtergrond, waar de steunbuizen nog zitten, het keldergedeelte. Daarachter het gedeelte van de tunnel dat niet wordt overdekt… (Of heb ik het mis?)
IMG_5101 verkl
Ingezoomd op vier staaldradenvlechters. Specialistisch werk!
IMG_5102 verkl
Het gedeelte van de tunnel aan de andere kant, aan de noordwestkant dus. Hier wordt een groot deel niet overdekt en voorzien van schuine wanden.

©foto’s: jan blaauw, dinsdagmiddag 21 januari 2014 (Canon Powershot A495)

Meer Noordhorn???! www.bloeiendonkruid.com

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.