NOORDHORN: Contactblad Historische Kring, december 2013 (3e jaargang, nummer 2)

Meer Noordhorn???!  http://www.bloeiendonkruid.com

Er is een nieuw nummer verschenen, van het contactblad van de Historische Kring Zuidhorn, 3e jaargang nummer 2, december 2013. Het is misschien niet het meest interessante nummer uit het korte bestaan van het blad, maar er staat genoeg boeiends in, ook voor Noordhorners!
2014-01-05 09-13-28_3014 verkl
Een lezenswaardig artikel bijvoorbeeld (van de hand van Noordhorner Kees Kugel, organist dorpskerk Zuidhorn) over het Snitger/Freitagorgel Zuidhorn, “een herboren instrument!” Met foto’s! (Blz. 5 t/m 10) En vierbladzijden over de aanleg van het Van Starkenborghkanaal (1929-1937) naar aanleiding van de huidige werkzaamheden in het kader van de “verruiming vaarweg Lemmer/Delfzijl”. Verder een artikel over “De belevenissen van Teke Fokkens (1903-1998)” dat nadrukkelijk met Noordhorn heeft te maken, denk maar aan de oude smederij in de molenbuurt. Redacteur Nico Attema heeft zich bovendien door Jan de Boer de precieze loop van de Noordhorner Tocht laten aanwijzen, ooit de natuurlijke grens tussen Noord- en Zuidhorn en anno 2014 bijna “weggewerkt”… (En de Noordhorner Tocht is niet hetzelfde als de Schipsloot; de Tocht mondt/mondde aan de westkant van Noordhorn uit in de Schipsloot).
Het contactblad belandt bij elk lid van de Historische Vereniging in de bus. Losse nummers zijn te koop bij de Buurtsuper in Noordhorn en bij Blz/Schoelier in Zuidhorn, €2,50 per nummer.

Illustratie bij het artikel over de aanleg van het Van Starkenborghkanaal in de jaren dertig.

Illustratie bij het artikel over de aanleg van het Van Starkenborghkanaal in de jaren dertig.

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.